Foto’s + VIDEO - Mercedes presenteert eActros Long Haul • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Mercedes presenteert eActros Long Haul

Op de vooravond van vakbeurs IAA Transportation heeft Daimler Truck het doek afgetrokken van de nieuwe Mercedes-Benz eActros Long Haul. Dat is het grote nieuws bij het merk uit Stuttgart, maar er is nog veel meer interessant elektrisch te vinden bij Mercedes-Benz.

Daimler Truck stuurde de ene na de andere teaser de wereld in over de eActros Long Haul, en dat mag ook best. Elektrische trucks voor de lange afstand zijn meer dan welkom. De eActros Long Haul krijgt dan ook een actieradius van 500 km. De langeafstands eActros heeft twee elektromotoren als onderdeel van een nieuwe e-as die een continuvermogen van 400 kW en een piekvermogen hebben van 600 kW. Er zijn drie batterijpakketten (met LFP-technologie) voor een totale capaciteit van meer dan 600 kWh. De pakketten zowel met CCS als met MWS worden geladen. Met MWS laad je van 20 tot 80 procent in nog geen 30 minuten, bij CCS duurt dat ongeveer 45 minuten. De eActros Long Haul is trouwens voorzien van 800 V-technologie. Naast de trekker zal Mercedes-Benz Trucks direct bij de marktintroductie ook andere chassisvarianten van de eActros LongHaul produceren. Alle eActros LongHaul varianten moeten heavy duty werk aankunnen.  Dat betekent 1,2 miljoen kilometers op de weg over een periode van tien jaar. De definitieve versie van de eActros Long Haul wordt in 2024 op d emarkt verwacht.

De eActros 300 komt er nu ook, het werd al een beetje aangekondigd, als 4×2 trekker. Die kan in principe voor alle gangbare Europese opleggers worden gezet. De trekkerversie is gebaseerd op dezelfde technologie als de eActros 300/400. Drie batterijpakketten, elk met een geïnstalleerde capaciteit van 112 kWh, maken een actieradius tot 220 km per batterijlading mogelijk. De serieproductie is gepland voor de tweede helft van 2023.

De eEconic zagen we al eerder, maar echt nieuw op de IAA is de eAtego, de elektrische distributietruck voor het middensegment van Mercedes-Benz. Meer details daarvan zijn op dit moment nog niet bekend, maar zijn ongetwijfeld op de stand van Mercedes-Benz te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer