Futuricum bouwt elektrische Econic voor Daimler • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Futuricum bouwt elektrische Econic voor Daimler

Designwerk, de Zwitserse fabrikant van elektrische bedrijfswagens van het merk Futuricum, is een samengaan met Daimler Trucks en neemt een laag chassis op basis van Mercedes Econic in zijn assortiment op. Daartoe breidt het bedrijf zijn personeelsbestand uit. Het eerste voertuig van dit type wordt in het tweede kwartaal van volgend jaar geleverd.

Designwerk Products AG met het eigen bedrijfswagenmerk Futuricum staat voor de ontwikkeling en bouw van elektrische bedrijfsvoertuigen. Het begon allemaal met de ontwikkeling van het eerste volledig elektrisch aangedreven vuilniswagen, en sinds 2017 zijn er verschillende voertuigen in het dagelijks gebruik door klanten. Door jarenlange ervaring heeft Designwerk haar productaanbod uitgebreid met voertuigen voor distributie- en constructielogistiek. De FM/FH-serie van Volvo diende hiervoor als basis, die optimaal bleek te zijn voor de voorgaande toepassingsgebieden en verder zal worden gebouwd. Nu gaat het bedrijf nog een stap verder en gaat het een partnerschap aan met Daimler Trucks AG. Designwerk gaat een elektrische vuilniswagen maken op basis van de Mercedes-Benz Econic. Mercedes-Benz maakte eerder dit jaar bekend dat er een elektrische Econic op de markt zou komen, met een aandrijflijn op basis van de eActros. Of die plannen samenvallen met het partnerschap met Futuricum is niet bekend.

Het basisvoertuig van Mercedes-Benz wordt veel gebruikt in binnenstedelijke toepassingen, met name in het gemeentelijk en distributievervoer. Het wordt gekenmerkt door gemakkelijke toegang en directe zichtbaarheid. Dankzij de lage instap via slechts twee stappen wordt het proces van in- en uitstappen versneld, wat voordelig is bij stop-and-go werk. Dit maakt het werk ergonomischer voor de hele bemanning. De naar binnen geopende vouwdeur en de gemakkelijkere toegang maken het mogelijk om aan de kant van de weg naar het verkeer in en uit te stappen, wat de veiligheid op het werk verhoogt. Dankzij de brede beglazing van de cabine en de lage zitpositie van de bestuurder ontmoet de bestuurder de andere weggebruikers op ooghoogte en heeft zo een goed overzicht. Dit blijkt bijzonder voordelig te zijn in het drukke, stedelijke verkeer.

De bestaande vraag naar voertuigen met een lage instap heeft Designwerk ertoe aangezet om haar productaanbod uit te breiden met een lage instap. Daarbij kan het bedrijf profiteren van eerdere ervaringen en gebruik maken van synergieën in ontwikkeling en productie; veel elementen van het elektrische aandrijfsysteem blijven identiek. Contena-Ochsner AG blijft de bodybuilder-partner voor veegmachines en veegmachines. Om het voertuig vlot te integreren in het productgamma worden ongeveer 20 nieuwe banen gecreëerd in de hoofdzetel van het bedrijf in Winterthur. Het eerste voertuig met lage instap wordt in het tweede kwartaal van volgend jaar geleverd. Designwerk maakt het dus mogelijk om binnenstedelijke bedrijven duurzamer te laten opereren en te laten profiteren van minder geluidsemissies en het elimineren van fossiele brandstoffen.

Futuricum is een bedrijfswagenmerk van Designwerk Products AG. Het bedrijf breidt momenteel zijn productiecapaciteit uit met het doel om in de nabije toekomst 200 volledig elektrische vrachtwagens per jaar te produceren in de Zwitserse vestiging in Winterthur.

Het merk is ontstaan uit een vuurtorenproject dat zich richtte op de ontwikkeling en bouw van economische en ecologische 26-tons elektrische vrachtwagens. De kerncompetenties van het bedrijf maken de elektrificatie van een grote verscheidenheid aan voertuigcarrosserieën en conversies mogelijk. Futuricum biedt individuele oplossingen op het gebied van recyclinglogistiek, distributielogistiek, intralogistiek, bouwlogistiek, land- en bosbouwactiviteiten en overig transport.

Futuricum werkt al langere tijd samen met Volvo Trucks en presenteerde eerder dit jaar een elektrische Volvo FH voor DPD met een verbazingwekkende actieradius van 760 km.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer