Ga naar hoofdinhoud

Hino presenteert Flat Former conceptvoertuig

Hino Motors presenteert op de komende Tokyo Motor Show de Flat Former, een conceptvoertuig dat helemaal past in toekomst van autonome voertuigen. De Flat Former is eigenlijk een elektrisch aangedreven skateboard en past zo in de toekomstvisie die veel autofabrikanten hebben.

Flat Former is namelijk een 6×6 platform met elektrische aandrijving. Daarop kan naar keuze een carrosserie voor personenvervoer dan wel goederenvervoer worden gezet, net waar behoefte aan is. “Concepten als Flat Former gaan het concept van mobiliteit voorgoed veranderen. Het brengt grotere efficiency in het vervoer van goederen en mensen, maar verruimt vooral de flexibiliteit tot ongekende hoogte”, zegt Hino zelf bij de presentatie van de Flat Former.

Het Flat Former platform heeft een lengte van 4,70 meter en een breedte van 1,70 m. Er is een elektromotor van 170 kW aanwezig, de lithium-ion batterijen hebben een capaciteit van 50 kWh. De zes wielen onder het platform worden allemaal aangedreven.

Op de Tokyo Motor Show presenteert Hino ook de Profia Hybrid, een hybride truck met een ingenieus systeem dat de weg kan voorspellen, met behulp van GPS, sensoren en 3D kaartinformatie. Andere sensoren vertellen over de belading van de truck en gecombineerd wordt een optimale inzet van de hybride aandrijflijn bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer