IM Efficiency haalt nieuwe financiering op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

IM Efficiency haalt nieuwe financiering op

IM Efficiency, dat SolarOnTop op de markt heeft gebracht. Heeft met een grote Seed financieringsronde nieuw kapitaal opgehaald op bij BOM, Rockstart en particuliere investeerders om het gebruik van zonne-energie in het goederenvervoer over de weg te versnellen.

De investering zal worden gebruikt om de commerciële uitrol van SolarOnTop te versnellen. De innovatieve onboard solar technologie is speciaal ontworpen voor vrachtwagens en trailers om het brandstofverbruik en hun CO₂-voetafdruk te verminderen. Met al meer dan 50 SolarOnTop-installaties op de weg in Nederland, België, Duitsland en Hongarije wordt de investering ingezet om aan de groeiende marktvraag te voldoen. Bovendien wordt de financiering gebruikt om de ontwikkeling van nieuwe onboard solar technologieën voor verschillende toepassingen te voltooien, waardoor IM Efficiency’s missie om vrachtwagens in mobiele zonneparken te veranderen, wordt versneld.

Nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in de transportsector en de regelgeving, neemt de vraag naar oplossingen voor zonne-energietechnologie op voertuigen snel toe. Met meer dan 150.000 opleggers alleen al in Nederland, en naar schatting enkele miljoenen in de Europese Unie, biedt de markt voor vrachtwagens en aanhangwagens aanzienlijke groeimogelijkheden.

Omdat zware vrachtwagens dure en vervuilende methoden nodig hebben om elektriciteit op te wekken, heeft IM Efficiency dit probleem aangepakt met SolarOnTop, een onboard solar technologie die elektriciteit opwekt uit zonnepanelen. De SolarOnTop vermindert het brandstofverbruik al sinds de marktintroductie in 2022 met 1.000-3.000+ liter diesel per vrachtwagen per jaar. Wanneer de vrachtwagen geparkeerd staat voorziet de technologie de elektronica van de cabine van stroom, zodat deze niet stationair hoeft te draaien. De SolarOnTop voorziet ook elektrische apparatuur in de oplegger van stroom en vermindert de negatieve impact van de dynamo op het brandstofverbruik tijdens het rijden. Er zijn ook toepassingen waarbij de SolarOnTop de oplegger van de benodigde elektriciteit voorziet, waardoor de oplegger betrouwbaarder ingezet kan worden in logistieke operaties en onafhankelijk wordt van de trekker. Met het intelligente energy management system wordt de zonne-energie op optimale wijze aan de vrachtwagen geleverd, wat resulteert in aanzienlijke brandstofbesparingen en een vermindering van de CO₂-uitstoot. Met de doorontwikkelingen die IM Efficiency doet, worden deze voordelen uitgebreid naar elektrische vrachtwagens en andere grootverbruikers, waardoor de elektrische actieradius met de kracht van de zon kan worden vergroot. Op die manier dragen de oplossingen van IM Efficiency bij aan het milieu en zijn er financiële voordelen voor wagenparken en de transportsector.

“Het team van IM Efficiency heeft hard gewerkt aan het bewijzen van de voordelen van zonne-energie op vrachtwagens, terwijl we veel hebben geleerd over de diverse en dynamische gebruikstoepassingen in het dagelijks werk van onze klanten. Met een markt en samenleving die de transitie naar duurzame transporttechnologieën hard nodig heeft, stelt het voltooien van deze Seed-financieringsronde IM Efficiency in staat de volgende stap te zetten en binnen korte tijd honderden vrachtwagens te veranderen in mobiele zonneparken. Wij zijn ervan overtuigd dat de trailer de sleutel is tot CO₂-neutraal transport en met deskundige investeerders aan boord zijn we nu in de positie om onze next-gen technologieën op de markt te brengen en de CO₂-uitstoot nog verder te verminderen”, aldus Martijn Ildiz, oprichter en CEO van IM Efficiency.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer