JT Energy Systems neemt Solarworld fabriek over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

JT Energy Systems neemt Solarworld fabriek over

JT Energy Systems GmbH neemt de voormalige Solarworld-fabriek in Freiberg bij Dresden, Duitsland over. JT Energy Systems GmbH, dat begin 2019 door Jungheinrich AG en Triathlon Holding GmbH werd opgericht, breidt zijn capaciteit aanzienlijk uit. Door de vroegtijdige uitbreiding van de productiecapaciteit wordt het grootste Europese productiecentrum voor lithium-ion accu’s en laadsystemen in de intralogistiek gecreëerd.

Het doel is om te zorgen voor voldoende productiecapaciteit en daarmee te voldoen aan de snel groeiende vraag naar lithium-ion accutechnologie en bijbehorende laadsystemen en andere industriële toepassingen. Tevens versterkt de huidige productie-uitbreiding in Freiberg Jungheinrich’s technologisch leiderschap op het gebied van lithium-ion technologie.

In de nieuwe fabriek in Freiberg worden accusystemen en -laders geproduceerd. De operationele start van de productiefabriek, met een oppervlakte van meer dan 42.000 vierkante meter, is gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Op korte termijn worden ongeveer 200 banen gecreëerd.

Reinhild Kühne en Martin Hartmann, Managing Directors van JT Energy Systems GmbH: “De vraag naar elektrische material handling-apparatuur en andere industriële toepassingen voor lithium-ion accu’s en laadsystemen groeit wereldwijd enorm. Met de overname van de fabriek in Freiberg verkrijgen we zowel de benodigde capaciteit als een uitstekende locatie voor een verdere uitbreiding van onze lithium-ion accu- en laderproductie.”

Lithium-ion accu’s bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele loodzuur accu’s. Ze zijn intelligent, communiceren met de heftruck en het laadstation en leveren een maximale energie-efficiëntie op. Door de hoge prestaties van deze accu’s wordt het mogelijk om elektrische trucks in te zetten voor werkzaamheden waarbij nu nog wordt gewerkt met diesel heftrucks en LPG heftrucks.

Naast de hoge prestaties zijn de voordelen van lithium-ion accu’s onder andere snelle oplaadtijden, het onderhoudsvrije karakter en de bijzonder lange levensduur. Dankzij de snelle en korte tussenlaadtijden zijn lithium-ion heftrucks 24 uur, 7 dagen per week inzetbaar, zonder dat de accu’s moeten worden vervangen. Tijdrovende accuwissels zijn met de nieuwe accutechnologie dus niet nodig. Bovendien laten de lithium-ion accu’s geen gas vrij en zijn speciale acculaadruimtes en luchtafzuiginstallaties niet meer nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer