Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Leap24 snellaadstation in Hoogeveen

Op 18 januari jl. opende wethouder Jeroen Westendorp samen met Leap24-oprichter Pelle Schlichting officieel het vierde snellaadstation van Leap24  op bedrijventerrein Buitenvaart in Hoogeveen. Het snellaadstation is ruim ingericht, waardoor vracht-, bestel- en personenauto’s makkelijk kunnen snelladen. Voor Leap24 is dit het eerste snellaadstation in Drenthe.

Het publieke snellaadstation heeft vier snelladers met ieder een vermogen van 120 kW. De opstelplaatsen zijn groot genoeg voor vrachtauto’s, bestelbussen en personenvoertuigen. Je kan het station ter hoogte van de Meester Cramerweg 7 vinden, naast het tankstation Argos en wasstraat De Wasbeer.

Oprichter Pelle Schlichting: “Om  ondernemers vooruit te helpen, zetten wij onze snellaadstations op makkelijk te bereiken locaties met ruime en veilige opstelplaatsen. Het bijzondere aan dit station, is dat het ook op kruisbestuiving van het tankstation en de wasstraat kan rekenen. We zijn dan ook erg blij dat we dankzij de samenwerking met de gemeente op deze locatie ons station hebben kunnen realiseren.”

Pelle Schlichting van Leap24 (links) en wethouder Jeroen Westendorp

De wethouders Jeroen Westendorp en Jan Zwiers zijn blij met de vestiging van dit snellaadstation in Hoogeveen: “De uitstoot van vervoer moet omlaag tot nul, dan is het van belang genoeg snellaadstations te hebben in onze omgeving. De vestiging van dit bedrijf helpt hierbij. Zo wordt het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker, niet alleen voor particulieren maar ook voor bijvoorbeeld de transportsector met taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.”

In verschillende steden komen er in 2025 emissie-vrije zones, zodat ons vervoer voor minder uitstoot zorgt, tot uiteindelijk helemaal geen uitstoot. Om het overstappen naar elektrisch rijden te stimuleren, bouwt Leap24 een landelijk netwerk van snellaadstations. Het laadstation aan de Meester Cremerweg op bedrijventerrein Buitenvaart is alweer het vierde snellaadstation van Leap24. Vorig jaar openden in Almere, Rotterdam en Geleen soortgelijke snellaadstations. Binnenkort zullen er ook locaties in Zaandam, Nijmegen en Delft openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer