Nieuwe Fuso eCanter debuteert op IAA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Fuso eCanter debuteert op IAA

Fuso presenteert op IAA Transportation 2022 in Hannover zijn volledig nieuwe seriemodel Next Generation eCanter. Net als de voorganger uit de kleine serie is deze lichte eTruck geschikt voor een breed scala aan toepassingen – van stedelijke distributie tot hoveniersbedrijven, gemeentelijke toepassingen, sleepdiensten en de bouw. De presentatie van de Next Generation eCanter in Hannover is tevens de Europese première.

 Naast het brede scala aan gebruiksmogelijkheden wordt de nieuwe generatie eCanter gekenmerkt door zijn ecologische en economische totaalconcept. De introductie van de Next Generation eCanter is een belangrijke mijlpaal op weg naar een CO2-neutraal portfolio van Daimler Truck. De onderneming heeft zich tot doel gesteld om vanaf 2039 alleen nog voertuigen te verkopen die CO2-neutraal rijden in de markten Europa, Noord-Amerika en Japan.

De Next Generation eCanter is het ontwikkelingsresultaat van circa vijf jaar succesvol wereldwijd klantgebruik op basis van een kleine serie. Hij biedt klanten een ruime keuze aan verschillende varianten en maakt daardoor nog meer variabiliteit mogelijk voor verschillende toepassingen dan voorheen. Het voertuig is geschikt voor verschillende opbouwen. De eCanter dekt vrijwel alle actuele brancherelevante klantbehoeften in het segment van lichte trucks tussen 4,25 en 8,55 ton af en zal daarmee in de toekomst een nog grotere bijdrage leveren aan lokaal emissievrij stedelijk vervoer.

Sinds de introductie van de eCanter in 2017 wordt Daimler Truck-dochter Fuso beschouwd als een pionier en voorloper in eTrucks en werkt de onderneming consequent aan de implementatie van duurzame, CO2-neutrale transportoplossingen. De eCanter is de eerste volledig elektrische, in een kleine serie geproduceerde lichte truck van Daimler Trucks. Vooral bij stedelijk gebruik toont het lokaal emissievrije voertuig zijn sterke punten: minder geluid en trillingen in vergelijking met conventioneel aangedreven trucks. Klanten waarderen dit op stedelijke routes, vooral ‘s nachts en in de vroege ochtenduren.

Inmiddels worden honderden eCanters gebruikt door klanten over de hele wereld, waaronder de grootste logistieke bedrijven in Europa. Alleen al in Europa wordt de eCanter nu in dertien landen verkocht. Nederland heeft met tientallen trucks een belangrijke rol voor de eCanter.  In Europa, Japan, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland hebben de voertuigen in totaal zo’n 5 miljoen kilometer afgelegd – volledig elektrisch en dus lokaal emissievrij.

De Next Generation eCanter staat in de startblokken om dit succesverhaal voort te zetten. De opvolger profiteert van de nauwe samenwerking met eCanter-klanten uit verschillende landen in de afgelopen jaren. Feedback van klanten uit hun dagelijks gebruik  en een evaluatie van informatieve gegevens over belangrijke parameters zoals rij- en laadtijden, vracht, topografie, temperatuur en nog veel meer, die de klanten deelden met Fuso, hebben eraan bijgedragen de Next Generation eCanter nog beter op de transporteisen af te stemmen. De lichte eTruck wordt geproduceerd in de Fuso-fabrieken in Tramagal (Portugal) en Kawasaki (Japan).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer