Ga naar hoofdinhoud

Nikola roept 209 trucks terug na accubrand

De Amerikaanse truckfabrikant Nikola roept 209 van haar TRE batterij-elektrische trucks terug. Na onderzoek is gebleken dat de brand die op 23 juni woedde bij de fabriek in Coolidge, Arizona, werd veroorzaakt door een lekkage van koelvloeistof in het accupakket van een TRE truck.

Op beelden die kort na de brand online kwamen was al te zien dat de brand woedde bij een rij vrachtwagens, maar de oorzaak was tot nu toe onbekend. Nikola roept nu zelf de trucks terug en legt de verkoop van TRE BEV trucks stil. De FCEV trucks met brandstofcel worden niet teruggeroepen.

Nikola zegt zelf dat uit software-monitoring is gebleken dat er bij slechts twee accupakketten van de 3100 tot nu toe geproduceerde trucks problemen zijn geweest. Desondanks besluit Nikola tot de terugroepactie.

Het is niet bekend of de problemen met het accupakket ook gevolgen heeft voor de elektrische trucks van Iveco, tot voor kort partner van Iveco.

2 reacties op “Nikola roept 209 trucks terug na accubrand

 • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

  Elektrisch, alleen maar narigheid, als er geen grote subsidie op zou zitten kocht geen normaal mens een elektrische vrachtwagen. Wat als er in een tunnel brand ontstaat,hoe gaan we die blussen?

  1. William Port

   Niet zo doom denken.
   Elke dag vliegen er brandstof autos in de brand maar dit is normaal en de pers schrijft er niet over.
   Deze techniek is nieuw en er zijn zeker nog zaken te verbeteren.
   Wist je trouwens dat elektriciteit zwaarder belast word dan brandstof?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer