Nu lappen: een Tesla Semi voor 17.000 euro • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nu lappen: een Tesla Semi voor 17.000 euro

Tesla heeft de reserveringen voor de Semi elektrische truck weer geopend. Wie 17.000 euro neerlegt staat op de lijst als de Semi (ooit) in serieproductie gaat.

Ooit ja, want enige voorzichtigheid is wel op zijn plaats. De Tesla Semi werd in november 2017 met veel bombarie gepresenteerd en 4,5 jaar later is de elektrische truck nog altijd niet op de weg verschenen. Op de website van Tesla is de Semi weer te reserveren, na een aanbetaling van eerst 4.000 euro en tien dagen later nog eens 13.000 euro.

Ook in 2017 kon er al een reservering worden geplaatst. Het elektrische transportbedrijf Breytner uit Rotterdam was er destijds als de kippen bij en betaalde toen 20.000 dollar. “Dat geld ligt nog altijd bij meneer Musk”, bevestigt Marie-José Baartmans van Breytner. “Een paar keer per jaar krijgen we een update over de voortgang van de Semi. Zelf informeren kan ook. Dat zal ik maar snel weer eens doen. Het laatste wat ik heb gehoord is dat de truck in 2024 te leveren zou zijn. We gaan  het zien. Wat overigens wel zo is: als ik zie wat Tesla technisch gezien belooft bij haar personenauto’s, dan  komen ze die beloftes altijd na, bijvoorbeeld als het gaat om actieradius. Als er straks in 2024 echt 1000 km op één acculading met een Tesla Semi kan worden gereden, is dat nog altijd baanbrekend.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer