Ga naar hoofdinhoud

Penske en NFI onderweg met elektrische Freightliners

Net als in Europa met de eActros is Daimler in de Verenigde Staten gestart met pilots met elektrische vrachtwagens. In de VS gaan Penske Truck Leasing en NFI Industries rijden met de Freightliner eCascadia. Deze trekkers hebben een actieradius van 400 km.

Sinds eind 2018 testen beide vervoerders de middelzware, volledig elektrische Freightliner eM2. Penske zal de Freightliner eCascadia gaan rijden in regionaal verkeer in Zuid-Californië, terwijl NFI de eCascadia zal inzetten voor de korte afstand in zowel de havens van Los Angeles als Long Beach. De twee eCascadia’s zijn de eerste zware vrachtwagens in de innovatievloot van Freightliner met in totaal 30 elektrische voertuigen. De marktintroductie voor zowel de Freightliner eCascadia als de eM2-truck is momenteel gepland voor 2021.

Sinds 2018 bundelt de E-Mobility Group de wereldwijde knowhow van Daimler Trucks & Buses op het gebied van e-mobiliteit en bepaalt het de strategie voor elektrische componenten en producten in verschillende merken en segmenten. Zoals het geval is met de wereldwijde platformstrategie voor conventionele voertuigen, ontwikkelt de E-Mobility Group een geïntegreerde elektrische architectuur, die het gebruik van synergieën maximaliseert en de toepassing van investeringen optimaliseert.

Tegelijkertijd biedt de E-Mobility Group uitgebreid advies voor klanten en werkt het aan een volledig E-ecosysteem, ter ondersteuning van e-mobiliteit om economisch haalbaarder te worden, ook in termen van TCO (Total Cost of Ownership).

De E-Mobility Group is wereldwijd opgezet met werknemers die op verschillende locaties in het wereldwijde ontwikkelingsnetwerk van het bedrijf werken, d.w.z. in Portland (VS), Stuttgart (Duitsland) en Kawasaki (Japan).

TTM.nl reed eerder dit jaar al met de Freightliner eCascadia en de eM2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer