Ga naar hoofdinhoud

Productie Tesla Semi uitgesteld tot 2020

Het schiet maar niet op met de Tesla Semi. Hoewel de elektrische trekker wel getest wordt, is de productie met een jaar uitgesteld tot 2020. Dat deelde Tesla mee tijdens de presentatie van de niet al te rooskleurige jaarcijfers.

Dat meldt website Electrek, dat het uitstel vernam uit de mond van Jerome Guillen, leider van het Tesla Semi programma. Hij gaf wel aan dat de Semi intensief getest wordt, inclusief een volledige benutting van het laadvermogen. Een productielocatie is ook nog altijd niet bekend. Guillen wilde alleen kwijt dat de aandrijflijn en accu’s voor de Semi in de Gigafactory1 in Nevada zullen worden geproduceerd. Naar verwachting zullen daar ook de voertuigen uiteindelijk worden gemaakt, maar zeker is dat dus nog niet. Topman Elon Musk heeft eerder gezegd dat er op jaarbasis naar verwachting 100.000 Semi’s gemaakt zullen worden.

Inmiddels zijn de eerste klanten voor de Tesla Semi, die allemaal een reserveringsfee hebben betaald, al anderhalf jaar aan het wachten op enige vooruitgang in de bestelling van hun Semi.

De enige Semi die al wel wordt geproduceerd, is het schaalmodel, waarvan Tesla trots heeft bekend gemaakt dat het daarvoor dezelfde 3D CAD data gebruikt als voor de realsize versie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer