Quantron schakelt op naar elektrische vrachtwagens • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Quantron schakelt op naar elektrische vrachtwagens

Het Duitse Quantron was tot nu alleen actief met lichte bedrijfsauto’s op voornamelijk waterstof. Op de eigen Q-Days in thuisbasis Augsburg worden nu ook elektrische trucks gepresenteerd.

De Qargo 4 EV is een lichte distributietruck, goed voor 4,5 ton totaalgewicht maar ook een laadvermogen 2,3 ton. De Qargo 4 EV heeft een wielbasis van maar 3,3 m en daardoor een zeer kleine draaicirkel, zeer geschikt voor het binnenstedelijke verkeer. De Qargo ziet er eigentijds uit. Met een 81 kWh accucapaciteit komt hij 350 km ver. Met DC-laden zit hij in 1,2 uur weer vol. Er worden kobaltvrije LFP-batterijen gebruikt van CATL. De elektromotor levert 81 kW.

Opvallend is de nieuwe QHD 4z2 distributietrekker, want die is gebaseerd op de DAF CF Space Cab. De volledig elektrische truck heeft een maximaal motorvermogen van 350 kW. De accu’s leveren 280 kWh en zijn met 6,5 uur weer volledig op te laden. De actieradius bedraagt maximaal 220 km.

Quantron blijft ook trouw aan de lichtere bedrijfsauto’s: zo zijn er diverse elektrische en brandstofcel bestelauto’s van 3,5 tot 7,2 ton op basis van de Iveco Daily en de Mercedes-Benz Sprinter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer