Renault levert eerste elektrische bouwtruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault levert eerste elektrische bouwtruck

De Noblet Group heeft onlangs de eerste elektrische Renault truck gemaakt voor bouwlogistiek in ontvangst genomen. De 26 tons Renault D Wide Z.E. 6×2 van Noblet is voorzien van een gestuurde achteras, een kiepbak en een laadkraan.

Noblet gaat de Renault gebruiken om materialen naar bouwplaatsen in en rondom Parijs te brengen. Het accupakket op de D Wide Z.E heeft vier modules van elk 66 kWh groot. Daarmee moet een actieradius van 270 km mogelijk zijn. De elektrische Renault van Noblet kan echter ook ‘zero-emissie’ zijn op de bouwplaats, waar anders met een kraan of kipper de motor altijd moet blijven draaien.

Het is precies deze ‘zero-emissie tijdens het gebruik’ die Noblet, een bedrijf dat machines en bouwwerfvoertuigen met chauffeur verhuurt, wil bereiken. Het ziet duidelijke voordelen: “Sommige klanten in de Parijse regio zullen bereid zijn meer te betalen voor materieel dat grotendeels CO2-vrij en vooral stil is. Bovendien profiteren we in Frankrijk van een extra subsidie die iets meer dan 10 procent van de aankoopprijs bedraagt”, legt Laurent Galle, CEO van Noblet, uit.

De D Wide Z.E. van Noblet kan in minder dan 10 uur kunnen worden opgeladen aan een 22 kW stopcontact en in minder dan 2 uur met een snellader (150 kW). Het voertuig kan gemakkelijk worden opgeladen in de buurt van de operationele locaties of bij een paar stations in Parijs die geschikt zijn voor industriële voertuigen. Een gedeeltelijke oplading van één uur (22 kW) levert bijvoorbeeld 15 tot 20 km extra op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer