Ga naar hoofdinhoud

RVO hint op méér AanZET-subsidie

Er is een goede kans dat er aanvullende subsidie voor de aanschaf van emissievrije trucks komt. Dat meldt e-truck expert Johnny Nijenhuis op LinkedIn op basis van informatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zoals bekend was de AanZET-subsidie van 30 miljoen euro eerder dit jaar in één dag overtekend. De roep om extra subsidie werd al meteen gedaan en onder meer minister Harbers hintte erop dat de kans erop groot is. De RVO meldt Johnny: “Tot op heden hebben lotnummers tot en met nummer 332 subsidie toegewezen gekregen. Wij denken dat de kans erg groot is dat alle lotnummers tot en met nummer 650 alsnog subsidie toegewezen gaan krijgen. Voor lotnummers tussen 650 en 750 bestaat ook nog een kleine kans dat ze alsnog subsidie gaan krijgen.”

Als er nog eens 320 lotnummers subsidie krijgen toegewezen, zou dat wijzen op ongeveer 30 miljoen euro aanvullende subsidie. Nijenhuis adviseert goed in de gaten te houden of het lotnummer van de subsidie-aanvrager toegewezen wordt. Bovenal vraagt hij om na te denken of de subsidie echt allemaal nodig is. “Want weet jij nú al dat je meer auto’s toegewezen gaat krijgen, dan je gaat bestellen? Dan kun je net zo goed die subsidie nu terug geven. Tot Prinsjesdag (of wanneer de subsidie wordt vrijgegeven, TTM.nl) maakt de RVO het teruggegeven budget vrij voor de volgende in de wachtlijst.” En dat kan een ondernemer  zijn die de subsidie net zo hard nodig heeft…

TTM.nl heeft RVO en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gevraagd om de aanvullende AanZET-subsidie te bevestigen, maar RVO verwijst naar het ministerie en het ministerie was tot nu niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer