Scania vormt partnerschap ENGIE en EVBox • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania vormt partnerschap ENGIE en EVBox

Scania kondigde onlangs aan dat ze de komende jaren ieder jaar nieuwe elektrische producten gaan introduceren om zo de overgang naar elektrisch transport te versnellen. Elektrificatie is een belangrijk onderdeel van Scania’s ambitie om transport emissievrij te maken en om die reden kiest Scania ervoor de komende jaren met ENGIE en EVBox Group samen te werken.

Dankzij de samenwerking op het vlak van vrachtwagens en bussen kan Scania zijn klanten wereldwijd een complete oplossing bieden, waaronder elektrische oplossingen voor wagenparken en depots, zware voertuigen, slimme laadvoorzieningen, alsook oplossingen voor onderhoud, groene energie en financiën.

Om klanten volledig te ondersteunen tijdens de overgang naar elektrisch, biedt Scania niet alleen elektrische voertuigen, maar ook elektrische laadoplossingen. EVBox Group levert Scania slimme en schaalbare (snel)laadoplossingen op maat, inclusief hardware en software. Als onderdeel van het aanbod biedt Scania daarbij ondersteuning op locatie en geeft trainingen aan bestuurders.

ENGIE zal de laadoplossingen voor Scania-klanten ontwerpen, installeren en onderhouden in verschillende regio’s in Europa.

Scania, EVBox Group en ENGIE hebben het gezamenlijke doel om de overgang naar een emissievrije toekomst te versnellen door middel van gereduceerd energieverbruik en milieubewustere oplossingen.

De samenwerking tussen de drie bedrijven gaat eerst van start in dertien Europese landen en wordt eind 2021 uitgebreid naar andere regio’s en landen. ENGIE en EVBox Group gaan hiervoor samenwerken met vertrouwde regionale partners als Caverion en Alpiq. 

“De elektrificatie van transport is een van de belangrijkste initiatieven om uitstoot terug te brengen, aangezien de transportsector voor bijna een kwart van de totale broeikasgassen in Europa verantwoordelijk is. Deze samenwerking biedt EVBox Group nieuwe kansen en, met meer dan 10 jaar aan ervaring, zijn we ervan overtuigd dat onze expertise en competitief aanbod Scania zullen helpen hun bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen”, aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox Group.

 “Scania en ENGIE delen dezelfde visie en ambitie om een duurzamere weg in te slaan. Deze nieuwe Europese samenwerking op het gebied van elektrische vrachtwagens en bussen is het resultaat van een wederzijds vertrouwen dat al in het verleden is opgebouwd. We zijn trots om mee te mogen werken aan dit nieuwe segment dat veelbelovend is voor onder andere stedelijk gebruik. Met genoegen ontwerpt, installeert en onderhoudt ENGIE de laadoplossingen voor Scania’s klanten. Daarmee profiteren ze van zowel ons eigen Europese netwerk van gecertificeerde technici als van de regionale netwerken van partners”, zegt Shankar Krishnamoorthy, Executive Vice President van ENGIE Group.

“Voor iedere klant wordt een complete laadoplossing op maat gemaakt met energie, laadinfra, software, installatie, onderhoud en overige diensten. De sterke samenwerking met ENGIE en EVBox Group maakt het onze klanten makkelijker op elektrisch over te gaan en mee te gaan op onze reis naar duurzamer transport”, aldus Alexander Vlaskamp, executive vice-president en hoofd sales en marketing bij Scania.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer