Ga naar hoofdinhoud

Siemens koopt Heliox

Siemens heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Heliox, de Nederlandse aanbieder van snellaadoplossingen voor elektrische voertuigen. De overname is een aanvulling op Siemens’ bestaande portfolio voor eMobility-laden, met producten en oplossingen voor DC snelladen gericht op eBus en e-truck wagenparken. Het portfolio van Heliox zal ook Siemens’ marktbereik uitbreiden, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika, terwijl terwijl de capaciteiten in vermogenselektronica worden verbeterd. De transactie is afhankelijk van wettelijke goedkeuring.

“Dit is een belangrijke mijlpaal die waarde toevoegt aan onze snelgroeiende eMobility charging business. Naast de uitbreiding van ons aanbod, zien we digitalisering en softwarepotentieel met betrekking tot energie en depotbeheer en -diensten”, zegt Matthias Rebellius, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van Smart Infrastructure.

Siemens eMobility is onderdeel van Siemens Smart Infrastructure. Het biedt IoT-gebaseerde hardware, software en diensten voor AC- en DC-laden van 11 tot 300 kW voor een breed scala aan toepassingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, Heliox heeft ongeveer 330 mensen in dienst. Siemens neemt het bedrijf over van participatiemaatschappij Waterland en een entiteit die eigendom is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer