Tesla gaat dan toch de Semi produceren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesla gaat dan toch de Semi produceren

Bijna vier jaar na de aankondiging van de Semi elektrische truck gaat Tesla dan toch de Semi elektrische truck produceren. De productielijn zou op dit moment klaargemaakt worden om van start te gaan, meldt de website Electrek.

Eerst zou de Semi in 2019, toen in 2020, maar nu in 2021 lijkt het er toch van te komen. Dit voorjaar werd duidelijk dat Tesla een productiefaciliteit bouwde voor de Semi in een nieuw gebouw nabij de Gigafactory in Nevada. Nu meldt Electrek dat de lijn voor de aandrijflijn klaar is voor gebruik en dat de start van productie aanstaande is. Aan het einde van dit jaar zou Tesla vijf stuks per week van de Semi moeten bouwen.

In 2017 was de Tesla Semi indrukwekkend, met diverse Europese transporteurs die direct een order plaatsten. Vier jaar later is de beloofde actieradius van 500 tot 800 km nog steeds indrukwekkend, maar zijn er naast Tesla ook diverse andere fabrikanten die trucks met een aanvaardbare actieradius aanbieden. Het wordt interessant om te zien of Tesla in Europa nog steeds dezelfde interesse kan wekken voor de Semi, ook gezien de afwijkende maten van cabine en chassis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer