Tesla Semi in de lease/verhuur bij P. van der Velden Lease • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesla Semi in de lease/verhuur bij P. van der Velden Lease

P. van der Velden Lease uit Barendrecht heeft enkele weken geleden een Tesla Semi gekocht. Het bedrijf denkt halverwege volgend jaar de elektrische trekker aan te kunnen bieden voor leasing en verhuur.

Dat meldt operationeel directeur Casper van der Velden van het familiebedrijf. Dat heeft al ervaring met de trucks van Emoss, dus waarom heeft P. van der Velden niet gekozen voor een elektrische truck van Europese makelij? “Twee redenen”, legt Casper van der Velden uit. “Ten eerste is de verwachte actieradius van de Tesla Semi veel groter dan die van Europese e-trucks. En ten tweede is de Tesla Semi een stuk goedkoper dan de Europeanen”, aldus Van der Velden, die echter niet kwijt wil wat hij voor de Semi moet betalen.

Bestellen bij Tesla is niet zo moeilijk, maar leverbaar is de Tesla Semi nog altijd niet. “Ons is verzekerd dat de productie van de Tesla Semi start in het derde kwartaal van dit jaar, en dat onze Tesla Semi in Q2, misschien Q3 geleverd gaat worden”, legt Casper van der Velden uit.

De Tesla Semi is echt een Amerikaanse truck, en dat maakt hem niet geschikt voor alle toepassingen in Europa. Van der Velden: “Dat moeten we nog bekijken ja. We verwachten een treingewicht van 40 ton, al is het gewicht van de trekker en de batterijen ons ook niet bekend. We hopen en verwachten echter dat we de Semi kunnen aanbieden in combinatie met onze elektrische mixeroplegger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer