Tesla start productie Semi in tweede helft 2020 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesla start productie Semi in tweede helft 2020

Het is lang stil geweest rond de Tesla Semi, maar nu laat Tesla in een (uitgelekte) e-mail aan klanten die de Semi al besteld hadden weten dat de productie in de tweede helft van dit jaar dan toch eindelijk wordt gestart.

Sinds de presentatie van de Semi in 2017 heeft Tesla mondjesmaat informatie losgelaten over de Semi, waarbij volgens de laatste berichten productie in 2019 beoogd werd. Dat gaat niet meer, en nu heeft Tesla dan de tweede helft van 2020 op de kalender gezet, nog altijd een schatting met een ruime marge.

In de e-mail staat ook dat Tesla de Semi nog altijd uitgebreid aan het testen en verbeteren is. Zo start er een wintertest om alle componenten ook in koude en nattigheid te kunnen testen. Tesla meldt ook dat de afgelopen tijd het de Semi heeft getest op wat minder goed onderhouden wegen en dat de Semi dat glansrijk doorstaan heeft.

Het bedrijf meldt ook dat het samen met andere OEM’s en stakeholders werkt in CharIN, een werkgroep die een standaard laadinfrastructuur en laadstandaard  voor zware voertuigen beoogd.

Overigens is het nog altijd niet duidelijk waar Tesla de Semi gaat bouwen. Ook in deze e-mail laat Tesla zich daar niet over uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer