Ga naar hoofdinhoud

Tevva sleept ElectraMeccanica voor de rechter

Het Britse Tevva Motors Limited begint een rechtszaak tegen het Amerikaanse ElectraMeccanica Vehicles (EMV). Ook CEO Susan Dochterty wordt aangeklaagd voor het ongedaan maken van een fusieovereenkomst die Tevva en ElectraMeccanica hadden gesloten.

De rechtszaak moet aantonen hoe EMV valse, lasterlijke beschuldigingen uit in een nauwelijks verhulde poging om de abrupte beëindiging van een bindende fusieovereenkomst met Tevva te rechtvaardigen – een fusieovereenkomst die het resultaat was van duizenden uren die beide partijen hebben besteed aan het evalueren en structureren van een voor beide partijen voordelige bedrijfscombinatie.

Tevva, een start-up in elektrische trucks, heeft ervoor gekozen zich terughoudend op te stellen door EMV tot 17 november 2023 de tijd te geven om een aanvaardbare oplossing voor deze situatie te vinden. In de rechtszaak worden uitgebreide schadevergoedingen geëist, zoals een schadevergoeding van 75 miljoen US dollars, een verbod voor EMV om een alternatieve fusieovereenkomst aan te gaan en een beschermingsbevel om te voorkomen dat EMV haar geldmiddelen (die nodig zijn om Tevva’s schadevergoeding te betalen) verkwist door middel van dividenden, vergoedingen aan bestuurders en soortgelijke verkwistende handelingen.

Hoewel de rechtszaak Tevva naar eigen zeggen in staat zal stellen om genoegdoening te krijgen voor de schade die is veroorzaakt door het vermeende onrechtmatige gedrag van EMV, zijn Tevva’s activiteiten en bedrijfsplannen niet afhankelijk van de rechtszaak.  In het licht van de breuk in de relatie met EMV heeft Tevva opnieuw contact opgenomen met een aantal investeerders en openbare bedrijven die op zoek zijn naar aantrekkelijke, strategische fusiepartners zoals Tevva. Tevva heeft er vertrouwen in dat het zowel middellange- als langetermijnfinanciering zal vinden die het mogelijk maakt om haar businessplan te voltooien en de commerciële vrachtwagenindustrie te transformeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer