TLN wil duidelijkheid subsidieregeling zero-emissietruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN wil duidelijkheid subsidieregeling zero-emissietruck

Branchevereniging TLN wil dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat snel duidelijk biedt over de subsidieregeling voor zero-emissievrachtwagens (ZE-vrachtwagens). Voor transportondernemers is namelijk nog onduidelijk welke regeling zij de komende jaren kunnen verwachten.

Op dit moment rijden er 114 trucks met een emissievrije aandrijving in Nederland. Om steden vanaf 2025 emissievrij te bevoorraden zijn er straks zeker 5000 elektrische vrachtwagens nodig.

Om de groei van het aantal ZE-vrachtwagens aan te jagen, is in het klimaatakkoord een stimuleringsregeling van 94 miljoen euro voor vrachtauto’s vastgesteld. Het uitgangspunt van deze regeling is een aanschafregeling waarmee maximaal 40 procent van de meerkosten van een ZE-voertuig ten opzichte van het fossiele alternatief gesubsidieerd wordt. Een concrete subsidieregeling hiervoor, die de noodzakelijke opschaling in gang zet, ontbreekt echter nog.

In het schriftelijk overleg Duurzaam Vervoer van donderdag 8 oktober roepen ook de fracties van D66 en ChristenUnie het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op om snel duidelijkheid te geven over een stimuleringsprogramma voor ZE-vrachtwagens en bestelauto’s. TLN dringt hier al langer op aan bij het ministerie en onderstreept dat er snel duidelijkheid moet komen rond het beloofde stimuleringsprogramma, zodat transportondernemers weten waar zij aan toe zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer