Tweede Kamer: ‘Aan de slag met laadinfrastructuur!’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tweede Kamer: ‘Aan de slag met laadinfrastructuur!’

Diverse Kamerleden drongen er afgelopen donderdag, tijdens het commissiedebat Duurzaam Vervoer van de Tweede Kamer, bij staatssecretaris Vivian Heijnen op aan de laadinfrastructuur stevig aan te pakken. De bottlenecks in de realisatie van voldoende laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, waaronder vrachtwagens moet voortvarend opgelost worden. Dat meldt TLN.

Staatsecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat gaf aan hier in mei verder op terug te komen. In de tussentijd wil zij verder kijken naar oplossingsrichtingen voor voldoende laadinfrastructuur, naar stimulering van aanschaf van elektrische voertuigen en ook naar de mogelijkheden van samenwerking met andere ministeries, regio’s en gemeenten.

TLN vindt dit goede suggesties van de staatssecretaris maar de branchevereniging ziet net zoals verschillende  Kamerleden het liefst zo snel mogelijk actie. Immers, de transportsector verwacht gewoon ‘stroomgarantie’, waarbij de netwerkcapaciteit in lijn wordt gebracht met de stroombehoefte, er voldoende laadinfrastructuur gerealiseerd kan worden en ondernemers kunnen investeren in elektrische vrachtwagens.

Voor het debat had TLN samen met de Rai Vereniging Tweede Kamerleden opgeroepen om in het commissiedebat te pleiten voor stroomgarantie. De ondernemersverenigingen hebben die oproep ondersteund met een nota ‘Sectorvisie op laadinfra voor e-trucks’. “Op dit moment is het stroomnet niet robuust genoeg om al die elektrische vrachtwagens op te laden. Dat betekent dat je als bedrijf geen zekerheid hebt op het moment dat je ze koopt. Dat is voor een bedrijf een enorm risico”, aldus TLN-voorzitter Elisabeth Post op BNR Radio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer