VIDEO - Active Grip Control voor elektrische en later alle Volvo’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Active Grip Control voor elektrische en later alle Volvo’s

Volvo Trucks introduceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsfunctie voor elektrische vrachtwagens: Active Grip Control. Deze nieuwe technologie verbetert de stabiliteit, acceleratie en het remmen in gladde omstandigheden.

Dankzij de snelle respons van de elektromotoren kan de kracht tussen de wielen en de weg in een oogwenk worden gecontroleerd om wielspin proactief te voorkomen.

De functie verbetert de acceleratie in gladde omstandigheden. Tests uitgevoerd met de Volvo FH Electric op een glad wegdek met een beladen aanhanger lieten een verbetering van 45 procent zien bij volledige acceleratie.

“De verbetering bij het opgaan van een gladde, onverharde weg is echt indrukwekkend. Ik geloof dat dit de productiviteit zal verhogen, niet in de laatste plaats voor transportbedrijven in het constructiesegment”, zegt Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director bij Volvo Trucks.

Als de truck begint te slippen, laten meerdere sensoren het besturingssysteem van het voertuig reageren op de omstandigheden van het wegdek en gebruiken de elektromotoren van het voertuig, samen met andere actuatoren, om de bestuurder te helpen op de weg te blijven.

De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij lege ritten te verminderen.

“Met Active Grip Control geven we onze chauffeurs nog meer mogelijkheden om over moeilijke wegen en ondergronden te rijden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Dit is een unieke functie die door de Volvo Group is beschermd door middel van patenten”, legt Anna Wrige Berling uit.

Verbeteringen zijn ook te zien bij het remmen, aangezien de functie kan worden gebruikt voor gecontroleerd regeneratief remmen zonder ABS in te schakelen. Dit verhoogt de efficiëntie, aangezien er meer tijd wordt besteed aan regeneratie, wat een soepelere remervaring mogelijk maakt.

De Active Grip Control-functie wordt beschikbaar op de Volvo FH-, Volvo FM- en Volvo FMX Electric, die worden gebruikt voor regionaal transport en bouwwerkzaamheden. Een vergelijkbare functie zal ook beschikbaar komen op vrachtwagens met een diesel- of LNG-aandrijflijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer