Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Alle Volvo’s volledig elektrisch te koop in 2022

Volvo Trucks werkt hard aan de elektrificatie van haar truckrange. De FE en FL zijn al elektrisch verkrijgbaar, momenteel wordt er volop getest met elektrische versies van de FM, FMX en FH. In 2022 moet dan het hele aanbod van Volvo Trucks met een elektrische aandrijflijn te koop zijn.

Eerder werd gemeld dat de volledige elektrificatie al in 2021 bereikt zou worden, maar dit is nu iets naar achteren geschoven, zo werd donderdagmorgen bekend op de jaarlijkse persbijeenkomst van Volvo Trucks Nederland.

Jan Schouten, manager product bij Volvo Trucks Nederland: “We zijn nu met de elektrische FE en de elektrische FL veel ervaring aan het opdoen in de praktijk. Achter de schermen worden de elektrische versies van de FM, FMX en de FH getest. Dat gebeurt momenteel en de rest van dit jaar nog in Zweden. Dat is de opmaat van de serieproductie van de volledige range in 2022. Ook daar zijn we al met klanten over in gesprek en later dit jaar kunnen we meer melden over details en toepassingen van zwaardere elektrische trucks van Volvo.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer