VIDEO - Huuskes koelt elektrisch met AddVolt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Huuskes koelt elektrisch met AddVolt

Foodleverancier Huuskes wil de koudeketen schoner en efficiënter maken en gaat haar vrachtwagens verder uitrusten met het AddVolt Plug-in Electric Systeem om het gekoelde transport van het eten en drinken voor zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants nog veiliger, schoner en betrouwbaarder te maken.

Huuskes ontwikkelt, produceert, distribueert en faciliteert eten en drinken voor diverse zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants. Bij het bezorgen van gekoelde goederen is er meestal één probleem: als een levering op de plaats van bestemming aankomt, wordt de motor van het voertuig uitgezet, waardoor ook de elektrische koelunit niet meer werkt. Afhankelijk van de buitentemperatuur en de duur van de onderbreking van de koeling, kunnen deze koelstops de integriteit van de koudeketen aantasten. Als in plaats daarvan de motor van het voertuig blijft draaien, wordt de uitstoot en geluid van de voertuigmotor een extra belasting voor de buurt en het milieu. Dit kan echter nu worden voorkomen dankzij de baanbrekende technologie van AddVolt. Door het volledig elektrische Plug-in systeem van AddVolt te gebruiken, blijft de temperatuur in de laadruimte constant, veilig en betrouwbaar, zelfs wanneer de motor van het voertuig is uitgeschakeld. Het AddVolt systeem levert elektriciteit aan de koelunit wanneer de motor van het voertuig is uitgeschakeld, waardoor deze stil en milieuvriendelijk kan werken. Op deze manier kan Huuskes de integriteit van de koelketen handhaven, de dieselkosten verlagen en emissies en lawaai tijdens de distributiestops elimineren. Het AddVolt systeem kan bij elk distributiecentrum worden opgeladen door het voertuig aan te sluiten op het elektriciteitsnet. In dit geval, omdat het distributiecentrum van Huuskes is uitgerust met zonnepanelen, kunnen de geavanceerde lithium-ion accu’s van AddVolt’s Plug-in Electric worden opgeladen met zonne-energie, waardoor de distributie nog duurzamer wordt.

Huuskes maakt ook gebruik van het digitale platform My AddVolt voor alle voertuigen die zijn uitgerust met AddVolt systemen. My Addvolt biedt toegang tot realtime gegevens, zoals informatie over de prestaties van het wagenpark (temperatuurregistratie, vooraf waarschuwingen om uitval te voorkomen, geofencing van de koeling en besparingsrapporten), en garantieverlenging tot vijf jaar op de batterijmodules van de Addvolt Plugin-systemen. Dit maakt monitoring van de koudeketen altijd en overal mogelijk.

Het eerste AddVolt-systeem werd in het voorjaar van 2020 op een vrachtwagen van Huuskes gemonteerd om een Frigoblock-koelmachine van stroom te voorzien. Wat begon met een enkel systeem werd al snel uitgebreid: vier Huuskes trucks zijn in 2020 uitgerust met het AddVolt systeem i.s.m. de Frigoblock FK13 MT koelmachine. In februari 2021 zijn hier nog eens twee voertuigen bij gekomen, en in September 2021 zullen er nog 2 voertuigen geleverd worden De oplossingen zijn geïnstalleerd door AddVolt’s Nederlandse partner Groot RMO Techniek. Deze organisatie zal Huuskes blijven ondersteunen met de servicewerkzaamheden. Door over te stappen op volledig elektrische koeling worden niet alleen de totale bedrijfskosten geminimaliseerd, maar ook de gevolgen voor het milieu: van juni tot december bespaarde Huuskes meer dan 6 ton CO₂-uitstoot en ongeveer 2400 liter diesel per vrachtwagen.

“Het partnerschap met AddVolt helpt mee aan onze inzet om milieuvriendelijke voertuigen te gebruiken, in navolging van de 2050 klimaatneutraliteitsdoelstelling van de Europese Unie. Door het AddVolt Plug-in Electric systeem te gebruiken, zijn we zelfvoorzienend. We hoeven geen gebruik te maken van de faciliteiten van onze klanten, en de motor van de vrachtwagen hoeft niet te draaien. Op deze manier beperken we CO2-uitstoot en leveren we een flinke bijdrage aan het milieu”, aldus een zegsman van Huuskes. Groot RMO Techniek: “Wij zijn altijd op zoek naar innovaties en oplossingen voor onze klanten. Dat is de kracht van ons bedrijf. In 2016 werden we uitgenodigd om de AddVolt oplossing te ervaren in Porto, we waren erg onder de indruk van het product en de kwaliteit. Op dat moment was elektrificatie van transport nog niet aan de orde in Nederland, maar nu met alle lage-emissiegebieden in binnensteden is het een product dat echt kan helpen om de CO₂-uitstoot, het geluid en de brandstofkosten te verminderen. De mogelijkheden met AddVolt en haar team zijn eindeloos. Samen met ons bedrijf vormen we een sterke combinatie. Op de trucks van Huuskes hebben we het mogelijk gemaakt dat de koelunit automatisch overschakelt naar de batterijmodus wanneer de motor van de truck stopt met draaien. De chauffeur hoeft daar niet over na te denken. We zijn trots en erg blij dat Huuskes ons de mogelijkheid heeft gegeven om de AddVolt units op hun trucks te monteren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer