VIDEO – ‘(Plug-in) hybride truck prima op zijn plek in ZE-zone’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – ‘(Plug-in) hybride truck prima op zijn plek in ZE-zone’

Topsector Logistiek en Scania hebben in Rotterdam getest of een (Plug-in)hybride truck volgens de gestelde eisen van een zero-emissiezone rijdt. Conclusie: er zijn geen belemmeringen voor de inzet en handhaafbaarheid van (plug-in) hybride trucks in de ZE-zone.

De invoering van de zero-emissiezones is een belangrijk middel in de transitie naar een duurzame, emissievrije (stads)logistiek. Voor veel bedrijven dus een aanleiding om goed na te denken over hoe hun logistiek is ingericht.

Logistieke bedrijven en voertuigleveranciers zien kansen voor (plug-in)hybride voertuigen. Daarmee wordt in de zero-emissiezones emissievrij gereden en is er door de dieselaandrijving geen beperking qua range. (Plug-in)hybride voertuigen kunnen daarom goed functioneren als tussenstap naar volledig elektrische voertuigen. (Plug-in)hybride vrachtauto’s hebben tot 1 januari 2030 toegang tot de zero-emissiezone voor stadslogistiek, mits zij daar aantoonbaar en handhaafbaar emissieloos rijden.

Om te testen of een (Plug-in)hybride truck volgens de gestelde eisen kan rijden, organiseerde Topsector Logistiek in samenwerking met Scania en Buck Consultants International een proeftuin in Rotterdam. Tijdens deze proeftuin werden bewust diverse situaties gecreëerd om te zien of het voertuig juist reageert. Hierbij is het belangrijk dat het voertuig op tijd overschakelt naar de juiste aandrijfvorm en het systeem overtredingen juist registreert.

De totale route, met startpunt Scania in Hoogvliet, bedroeg ongeveer 46 km. Het gedeelte binnen de (toekomstige) zero-emissiezone is ongeveer 17 km lang. De situaties die in de proeftuin werden gecreëerd zijn:

  • In -en uitrijden zero-emissiezone
  • Vertrekken vanaf laad/losadres in zone
  • Bewuste overtreding door chauffeur
  • Verstoring/onnauwkeurigheid van GPS

In algemeenheid kan geconcludeerd worden dat er geen belemmeringen zijn voor de inzet en handhaafbaarheid van (plug-in) hybride trucks in de ZE-zone. Toelaten van deze voertuigen in de ZE-zone is daarom een goede stap en voorkomt dat transporteurs tot net voor 2025 blijven kiezen voor dieselvoertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer