VIDEO - Ziegler bestelt 10 autonome Udelv Transporters • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Ziegler bestelt 10 autonome Udelv Transporters

Udelv is een Amerikaanse start-up die autonome bezorgvoertuigen maakt. Het bedrijf is een van de eyecatchers op tech-beurs CES die momenteel in Las Vegas plaatsvindt. Logistiek dienstverlener Ziegler heeft tien van deze Udevl Transporters besteld.

“Deze order markeert Udelvs voortdurende ambitie om de Transporter te exporteren en snel een wereldwijde aanbieder van autonome bezorgdiensten te worden”, zegt Udelv CEO en mede-oprichter Daniel Laury. “Met een voertuig zonder cabine dat speciaal is gebouwd voor multi-stop last- en middle-mile bezorging en Intel’s Mobileye-partnerschap dat miljoenen kilometers aan in kaart gebrachte wegen in Europa en Azië biedt, kan Udelv de Transporter buiten de grenzen van Amerika inzetten. We zijn ongelooflijk trots op het vertrouwen van de Ziegler Group, een dynamisch en eco-georiënteerd logistiek bedrijf dat al meer dan 100 jaar actief is in Europa.”

Udelv is ’s werelds eerste bedrijf dat elektrische autonome distributievoertuigen zonder cabine produceert voor multi-stop distributie. De Transporters van Udelv zijn uitgerust met een volledig nieuwe robottechnologie en worden aangedreven door Intel’s Mobileye. Sinds de onthulling van het Transporter-concept in 2021, heeft Udelv veel vraag gekregen en het bedrijf heeft aangekondigd dat het van plan is om tussen nu en 2028 meer dan 50.000 Transporters te bouwen en in te zetten, waarbij de commerciële activiteiten in 2023 van start zullen gaan.

De klanten van Udelv verwachten dat de Transporters een oplossing zullen bieden voor twee belangrijke uitdagingen van logistieke vloten: een enorm tekort aan chauffeurs en elektrificatie. Udelv’s Transporter verbetert drastisch de efficiëntie van last- en middle-mile bezorgdiensten, voor alles van elektronica en auto-onderdelen tot kruidenierswaren en medische benodigdheden.

“Ziegler Group heeft een zeer ambitieus duurzaamheidsplan en heeft al verschillende initiatieven op dat gebied aangekondigd”, zegt Diane Govaerts, CEO van Ziegler Group.  “Vergelijkbaar met ons huidige project waarbij door mensen aangedreven Cargo Bikes worden gebruikt om leveringen te doen in gebieden in Brussel waar voertuigbeperkingen gelden, is de Transporter – het autonoom rijdende en elektrische, cabine-loze bestelvoertuig van Udelv – een volgende stap in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor minder opdringerige en meer ecologisch verantwoorde last-mile leveringen in drukke stedelijke centra. Deze bestelling is een belangrijke stap in de opbouw van een duurzaam bedrijfswagenpark voor de Ziegler Group, zal een grote meerwaarde betekenen voor onze klanten en past perfect in ons duurzaamheidsprogramma “Ziegler, nu nog groener”. We zijn er trots op om samen te werken met Udelv en het eerste grote transportbedrijf in de EU te zijn dat autonome bestelwagens op de Europese wegen inzet.”

“Autonome bezorging wordt snel een wereldwijde realiteit als het antwoord op de explosief groeiende e-commerce”, voegt Laury toe.  “Met ingrijpende kostenreducties ten opzichte van traditionele op chauffeurs gebaseerde diensten, publieke belangstelling voor contactloze bezorging, elektrificatie van commerciële vloten, een tekort aan chauffeurs en een snelle groei in online leveringen, zal het autonome bezorgvoertuig van Udelv de Ziegler Group helpen voorop te lopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer