Volta start praktijktests met Zero-prototype • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta start praktijktests met Zero-prototype

Volta Trucks is van start gegaan met de technische evaluatie en ontwikkelingstests van het eerste prototype Volta Zero op het Horiba Mira circuit in Nuneaton, Verenigd Koninkrijk. De start van de tests volgt na de onthulling van het eerste prototype van het chassis van de Volta Zero, de eerste speciaal gebouwde volledig elektrische 16-tons bedrijfswagen, specifiek gemaakt voor transport en logistiek in stadscentra.

De ontwikkelingsingenieurs doopten hem liefkozend ‘Volta Minus One” als voorloper van de Volta Zero met productiespecificatie. Het prototypevoertuig gebruikt het voorgestelde chassis en de aandrijflijn met productiespecificatie van het afgewerkte voertuig en daarmee worden alle elektromechanische en thermische eigenschappen van de truck getest. Dit omvat de hoogspanningsbatterij geleverd door Proterra en de compacte achteras, elektrische motor en transmissie eAxle unit van Meritor. De onconventionele carrosserie van het prototype is uitsluitend ontworpen om de bestuurder bij de ontwikkeling te beschermen tegen de weersinvloeden als het voertuig op snelheid rijdt. Het productievoertuig zal worden uitgerust met een laadbak, maar het prototype maakt gebruik van een flatbed, zodat de ingenieurs de lading op verschillende niveaus en plaatsen kunnen aanbrengen om het draagvermogen te testen.

Het prototype van de Volta Zero zal de komende maanden verder worden getest op HORIBA MIRA. Het komende test- en ontwikkelingsprogramma met deze en latere prototypes omvat ook periodes van tests bij koud weer ten noorden van de poolcirkel en tests bij warm weer in Zuid-Europa. Het uitgebreide programma zal ervoor zorgen dat de Volta Zero-voertuigen met productiespecificatie de duurzaamheid en betrouwbaarheid bieden die wagenparkbeheerders en -eigenaars verwachten.

Deze lessen zullen worden meegenomen in de productie van Pilot Fleet-voertuigen die zullen worden getest en geëvalueerd door belangrijke klanten die zich hebben opgegeven voor zowel het testen als de optie om in serie geproduceerde vrachtwagens te kopen. De bedoeling is dat ze inzicht krijgen in hoe de Volta Zero in hun activiteiten kan worden geïntegreerd. De grootschalige productie van voertuigen volgens specificaties van de klant wordt voorzien tegen het einde van 2022.

Chief Product Officer van Volta Trucks, Ian Collins, zei; “De start van het testen en evalueren van het eerste prototype Volta Zero is een belangrijke mijlpaal op onze weg naar de productie en een spannende tijd voor het hele team van Volta Trucks en onze klanten. Dat we dit mijlpaalmoment in slechts acht maanden tijd hebben bereikt, is een goed voorbeeld van de wendbare en flexibele aanpak die we bij Volta Trucks hebben. Wij werken in hoog tempo om ervoor te zorgen dat wij emissievrije, volledig elektrische bedrijfsvoertuigen snel op de markt kunnen brengen, omdat onze klanten zo snel mogelijk voertuigen nodig hebben. We moeten een uitgebreid en grondig ontwikkelingsprogramma doorlopen, maar de start van het testen van prototypes bewijst dat we op schema liggen om eind volgend jaar op tijd productievoertuigen te leveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer