Volta Trucks gaat Volta Zero bouwen in Steyr • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta Trucks gaat Volta Zero bouwen in Steyr

Volta Trucks heeft bevestigd dat de eerste Volta Zero elektrische trucks zullen worden geproduceerd in Steyr, Oostenrijk, door Steyr Automotive, voorheen een productielocatie van MAN Truck en Bus.

De aankondiging volgt op een breed opgezette aanbestedingsprocedure met potentiële leveranciers in heel Europa. Steyr Automotive werd aangesteld op basis van hun uitgebreide ervaring met de productie van bedrijfsvoertuigen, de bestaande productie-infrastructuur en de daaruit voortvloeiende snelle marktintroductie. Hierdoor kan Volta Trucks vol vertrouwen eind 2022 met de serieproductie beginnen, na de klantentests van de Pilot Fleet-voertuigen die medio volgend jaar van start zullen gaan.

De aankondiging om samen te werken met Steyr Automotive geeft Volta Trucks meer dan 100 jaar productie-ervaring in het bouwen van grote bedrijfsvoertuigen. In de loop van de tijd zal het contract tot 500 banen in de regio creëren, naast naar schatting 2000 jobs in de toeleveringsketen.

De bevestiging van de productiepartner maakt integraal deel uit van de Volta Trucks Road-to-Zero Emissions-strategie, die in mei 2021 werd bekendgemaakt. De strategie voorziet in vier Volta Zero-modellen, variërend van 7,5 tot 19 ton, met meer dan 27.000 gebouwde eenheden per jaar tegen 2025.

De ‘Road-to-Zero Emissions’-strategie bevestigde ook dat Volta Trucks van plan is voertuigen te produceren in de nabijheid van de markten waar ze zullen worden verkocht, waardoor de milieuvoetafdruk van de distributie van voertuigen wordt verkleind. Met Londen en Parijs als initiële lanceringssteden en een uitrolstrategie eerst in Europa en specifiek in de steden, is de fabriek in Oostenrijk perfect gelegen dicht bij de initiële markten en ondersteunt ze de versnelde uitrol van volledig elektrische bedrijfsvoertuigen naar de klanten.

De ‘Road-to-Zero Emissions’-strategie bevestigde ook de geplande marktexpansie van de onderneming in Europa, gevolgd door de Noord-Amerikaanse en Aziatische markten. Ook wordt reeds overwogen om wereldwijd extra productie-eenheden op te richten.

Mede-oprichter en Chief Technology Officer van Volta Trucks, Kjell Waloen, bevestigde de aankondiging: “Het partnerschap met Steyr Automotive is een belangrijke mijlpaal voor Volta Trucks en een van de belangrijke mijlpalen voor ons begin van de bouw van volledig elektrische trucks tegen het einde van 2022. Het team van Steyr Automotive met tientallen jaren ervaring in het bouwen van premium trucks, heeft duidelijk aangetoond dat het de capaciteit heeft om de Volta Zero te produceren. Het bouwen van onze trucks in Oostenrijk, in het hart van onze Europese lanceringsregio, zal onze time-to-market versnellen en de ecologische voetafdruk van onze activiteiten minimaliseren, wat onze duurzaamheidsambities ondersteunt – een sleutelfactor in ons besluitvormingsproces. Dankzij dit partnerschap kan Volta Trucks nu snel onze productie opvoeren om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten die hun wagenpark zo snel mogelijk willen vervangen door emissievrije voertuigen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer