Volta werkt ook aan 7,5 en 12 tons trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta werkt ook aan 7,5 en 12 tons trucks

Volta Trucks heeft bekend gemaakt dat het ook 7,5- en 12-tons versies van haar Zero elektrische truck aan het ontwikkelen is.

De 7,5 en 12 tons Volta Zero’s zijn ontworpen door de partner van Volta Trucks, Astheimer Design in het Britse Warwick. De nieuwe volledig elektrische voertuigen zullen een nauwe maar evolutionaire visuele verwantschap vertonen met het grotere 16 tons voertuig dat in september 2020 werd gelanceerd en in vorige maand debuteerde in zijn definitieve versie. De kleinere modellen zullen de principes van de innovatieve cabine en de werkomgeving voor chauffeurs overnemen, met zijn lage, centrale zitpositie en toonaangevende zicht- en veiligheidsnormen. De 7,5 en 12 tonners zullen voor andere doeleinden worden gebruikt dan de bestaande 16 tonners van de Volta Zero, waarbij de 7,5 tonners bijvoorbeeld op zondag kunnen rijden in een aantal Europese gebieden waar de 16 tonners momenteel zijn uitgesloten.

De ontwikkeling vanaf de basis van de 7,5 en 12 tons voertuigen zal in hetzelfde hoge tempo gebeuren dat kenmerkend is geworden voor de activiteiten van Volta Trucks. De engineering van de voertuigen is nu begonnen en naar verwachting zal in 2023 een proefvloot van voertuigen worden gelanceerd voor tests met klanten, terwijl de serieproductie in 2024 van start zal gaan.

De 7,5 en 12 tons voertuigen vervolledigen de oorspronkelijke Volta Zero-productreeks, zoals aangekondigd in de Road to Zero Emissions-strategie van het bedrijf in mei 2021. Volledig elektrische vrachtwagens zullen worden geïntroduceerd in de eerste markten van Parijs en Londen, kort daarna gevolgd door Milaan, Madrid, het Duitse Rijn-Ruhrgebied en de Randstad in Nederland. De komende 7,5 en 12 tonners zullen er ook toe bijdragen dat de productie versnelt van 14.000 eenheden in 2024 tot meer dan 27.000 in 2025 en nog meer in de jaren daarna.

Ian Collins, Chief Product Officer van Volta Trucks: “De Volta Zero, die volledig elektrisch is en 16 ton weegt, is ons eerste voertuig en het hart van ons merk. Maar toen we die truck ontwierpen, wisten we dat we de innovatieve verpakking en het cabineconcept moesten aanpassen aan voertuigen van verschillende afmetingen. Onze klanten vertellen ons dat ze de veiligheid en de emissievrije werking van de Volta Zero van 16 ton op prijs stellen, maar dat ze die positieve eigenschappen ook nodig hebben in kleinere voertuigen van 7,5 en 12 ton, en dat ze die snel nodig hebben. Onze creatieve partners bij Astheimer hebben een inspirerend voertuigontwerp gecreëerd dat we nu tot leven beginnen te brengen. We hebben onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten opgeschaald om ervoor te zorgen dat we een portfolio van producten op de markt kunnen brengen, te beginnen over een jaar met de Volta Zero van 16 ton.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer