Ga naar hoofdinhoud

Volvo en Samsung werken samen aan accu’s elektrische trucks

Volvo Group en Samsung SDI zijn een strategische alliantie aangegaan om batterijpakketten te ontwikkelen voor de elektrische vrachtwagens van Volvo Group. Samen met Samsung SDI streeft Volvo Group ernaar de ontwikkelingssnelheid te versnellen en de langetermijnmogelijkheden en -middelen binnen elektromobiliteit te versterken. Dat moet tot voordeel zijn van klanten in verschillende markten èn marktsegmenten, zegt Volvo.

De alliantie zal betrekking hebben op de gezamenlijke ontwikkeling van batterijpakketten die specifiek zijn ontwikkeld voor de trucktoepassingen van Volvo Group. Samsung SDI wil batterijcellen en -modules leveren om aan de vraag naar elektrische vrachtwagens van de Volvo Group te voldoen. De bedoeling is dat Volvo Group de batterijtechnologie van Samsung SDI zal gebruiken voor assemblage in de productieactiviteiten van Volvo Group.

“Volvo Group is een van ’s werelds grootste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Met elektromobiliteit zal aan de toenemende behoeften aan transport op een schonere en stillere manier worden voldaan, wat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en de samenleving als geheel opent. De alliantie met Samsung SDI is een belangrijke volgende stap op onze weg naar het aanbieden van ’s werelds meest echt duurzame transportsysteem met fossielvrije alternatieven voor onze bedrijfsvoertuigen”, aldus Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Young-Hyun Jun en Andrea Fuder zetten hun handtekening

“Samsung SDI is echt bevoorrecht om een ​​strategische alliantie aan te gaan met de Volvo Group. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking superieure oplossingen zal bieden met betrekking tot energie, veiligheid en duurzaamheid voor de commerciële voertuigindustrie en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat deze alliantie het marktleiderschap van de twee bedrijven op de lange termijn veilig zal stellen”, zegt Young-Hyun Jun, CEO Samsung SDI.

“We verwelkomen de expertise van Samsung SDI in de Volvo Group. Met deze samenwerking zijn we goed gepositioneerd om aan de toegenomen marktvraag te voldoen. Door gebruik te maken van de sterke kennis van de batterijtechnologie van Samsung, hebben we onze krachtige elektromobiliteitstechnologie nog verder versterkt”, zegt Andrea Fuder, Chief Purchasing Officer van de Volvo Group.

Volvo liet vorig jaar al kort de FE en de FL Electric zien. Deze volelektrische trucks zullen naar verwachting volgend jaar, waarschijnlijk met Samsung accupakketten dus, op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer