Volvo FH Electric voor Kivits Drunen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo FH Electric voor Kivits Drunen

Kivits-Drunen heeft afgelopen week een  Volvo FH Electric truck in ontvangst, geleverd door BAS Truck Center. Het is volgens het transportbedrijf een logische route die uitgestippeld werd. Door te investeren in elektrisch blijft Kivits-Drunen namelijk voorop rijden in de energietransitie.

Rob van Opzeeland, algemeen directeur, vertelt over de duurzame plannen. “De keuze voor elektrisch was een uitgemaakte zaak. Als het aankomt op vergroening en verduurzaming van transport willen wij graag in de kopgroep blijven zitten. Tien jaar geleden startten we als een van de eersten met LNG trucks, dat ontwikkelde zich daarna tot bio LNG trucks. De markt van elektrisch rijden is in ontwikkeling en voor ons is dit hét moment om in te stappen. Met name omdat er nu ook E-trucks op de markt zijn die voldoen aan onze wensen. Qua chauffeurscomfort en levensduur.”

De Volvo FH Electric 4×2 Trekker heeft een accucapaciteit van 6x 90kWh (=540kWh) met een vermogen van 490kW (666pk). Daarbij kan de truck tot 250Kw DC laden waardoor de truck binnen 2,5 uur volledig is opgeladen.

De truck is voorzien o.a. Globetrotter XL cabine, Mediapakket met Navigatiesysteem en Dynafleet ondersteuning, Driver pakket, Luchtgeveerde vooras, Adaptive Cruise Control, Sode Collision Avoidance Support, Dodehoek-camera en nog veel meer.

De Volvo FH Electric past in het plaatje dat Van Opzeeland voor ogen had. “Dit model past qua uitstraling en workability bij onze chauffeurs. Een grote 4×2 trekker met goede cabine en alle bijbehorende faciliteiten. En natuurlijk een sterke accu.” Kivits-Drunen start nu met één e-truck om zoveel mogelijk te leren en verbeteren. Van Opzeeland: “Het is ons doel om zo snel mogelijk veel kilometers te maken op verschillende distributietrajecten. Hierdoor doen we het snelst brede ervaring op. Dat zal ons in de elektrische toekomst op weg helpen.”

De combinatie Volvo Trucks, BAS Truck Center en Kivits-Drunen is al jarenlang een beproefd concept. Rob van Opzeeland: “De toekomst begint nu. Dat begrijpen ze bij BAS en Volvo als geen ander. We trekken al tien jaar met elkaar op. Eerst met LNG, nu met elektrisch. Bij de start van dergelijke innovaties is het prettig samenwerken met partners die deze vernieuwingen toejuichen. BAS Truck Center kent onze organisatie en gaf ons van begin tot eind het juiste advies.”

De eerste reacties zijn uiterst positief. “Klanten en stakeholders vinden het goed dat we hiermee bezig zijn. Ze volgen de ontwikkelingen met interesse. Daarbij ben ik ook benieuwd naar de impact voor onze mensen. De chauffeurs zijn erg diesel-mindend en de e-Truck is stil en elektrisch. Dat zal even schakelen zijn voor ze. Maar we gaan het ervaren. Het is een leertraject waarbij wij onze voorsprong in de verduurzaming van transport willen versterken. De ervaringen die we nu opdoen gaan zich later absoluut uitbetalen”, aldus Van Opzeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer