Half miljard euro om bouwlogistiek te vergroenen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Half miljard euro om bouwlogistiek te vergroenen

Het kabinet trekt van 2021 tot 2030 500 miljoen euro uit om stikstofuitstoot binnen de bouwsector te reduceren door de aanschaf van emissievrije en emissiearme werk- en voertuigen te stimuleren. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Visserij aan de Tweede Kamer bij de presentatie van de Stikstofwet.

De 500 miljoen euro wordt in twee delen vergeven. In de periode 2021 – 2023 is er 300 miljoen euro subsidie voor elektrische vrachtwagens en bouwmachines. De resterende 200 miljoen euro moet verdeeld worden tussen 2024 en 2030.

Het kabinet zal in de vorm van een convenant met de sector komen tot afspraken over stikstofreductie en de daarbij behorende maatregelen. De nu genomen bronmaatregelen zullen worden toegevoegd aan de structurele aanpak stikstof en onderdeel worden van het programma.

Ook zal de ontwikkeling van emissiearme bouw en bouwlogistiek met toepassing van bijvoorbeeld prefab en bouwhubs worden bevorderd. De verdere uitwerking van het pakket zal in het najaar in overleg met overheden, opdrachtgevers en de bouw plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer