Ga naar hoofdinhoud

Kempower levert Megawatt Charging System in Q1 2024

Kempower breidt haar aanbod aan diverse, snelle DC-laadoplossingen uit met de introductie van het megawatt-laadsysteem op de markt. Het Megawatt Charging System, MCS, is een speciaal laadsysteem voor hogere vermogens dan 1 MW, gespecificeerd voor het laden van elektrische vrachtwagens. 

Kempower’s nieuwe laadoplossing is gebaseerd op de bestaande technologie van het bedrijf, waaronder Kempower’s hoog vermogen satelliet met MCS vloeistofgekoelde laadplug en twee 600 kW Kempower Power Units. Het bedrijf start de leveringen van het nieuwe Kempower Megawatt Charging System in Europa in het eerste kwartaal van 2024. Het totale vermogen van de eerste geleverde Kempower MCS-oplossing zal 1,2 megawatt bedragen. 

“Wij zijn een belangrijk onderdeel van de kritieke groei van de elektrificatie van vrachtwagens en zwaar transport. Elektrische vrachtwagens worden steeds populairder als duurzaam alternatief voor traditionele dieseltrucks. Traditionele zware vrachtwagens zijn verantwoordelijk voor meer dan 25 procent van de totale CO2-uitstoot van het wegtransport. Het is dus duidelijk dat de overstap naar een elektrisch vrachtwagenpark een grote impact zal hebben op de beperking van de klimaatverandering. Een elektrische vloot helpt bedrijven ook om een voorsprong te nemen op de concurrentie door te voldoen aan de duurzaamheidseisen”, zegt Jussi Vanhanen, Chief Market Officer van Kempower. 

“Elektrische vrachtwagens worden meestal opgeladen met een DC-snellader, hetzij ’s nachts, op een magazijnbestemming, of onderweg langs snelwegen. Grotere EV’s hebben grotere stroombronnen nodig. Onze megawatt laadoplossing is geschikt voor al deze gebruikssituaties: ’s nachts, op de plaats van bestemming en onderweg”, zegt Vanhanen.

Kempower verwacht dat de markt voor DC-laden voor commerciële voertuigen in Europa en Noord-Amerika tot 2030 een samengestelde jaarlijkse groei van 37 procent zal kennen.

“Kempower verlaagt de koolstofuitstoot in stedelijke gebieden met haar gepatenteerde DC snellaadoplossing. Het produceren en wereldwijd leveren van MCS zal daarom niet alleen de EV-laadinfrastructuur voor zware voertuigen enorm verbeteren, maar zal ook een belangrijk onderdeel zijn van een grote stap voorwaarts in het terugdringen van koolstofuitstoot, wat uiteindelijk zal helpen om de toekomst van onze planeet te redden”, aldus Jussi Vanhanen.

“Met deze nieuwe MCS is de technologie waar de wereld op heeft gewacht om duurzaam transport de toekomst in te helpen, vandaag beschikbaar. Het opladen van voertuigen zal het snelst zijn dat chauffeurs ooit hebben ervaren en met de full-service oplossingen van Kempower kunnen eigenaren van vrachtwagenparken rekenen op betrouwbaar opladen waar en wanneer ze dat nodig hebben”, besluit Vanhanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer