Ga naar hoofdinhoud

Kwartet Volvo’s FH op LNG voor Limpens

Transportbedrijf Limpens uit het Limburgse Elsloo heeft afgelopen week van Volvo-dealer Nebim vier nieuwe Volvo’s FH LNG ontvangen.

“Energiebesparing en CO2 uitstoot reductie zijn letterlijk een hot item op dit moment. De maatschappij vraagt er om en onze klanten zijn er ook steeds nadrukkelijker mee bezig. Wij proberen al jaren onze ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden. Zo verwarmen we onze hoofdlocatie al sinds 1998 met aardwarmte en hebben we 2.000 zonnepanelen op het dak liggen. Ook gaan we zeer bewust en zuinig om met water. We beseffen dat wij ook ons steentje bij moeten dragen aan het verder verduurzamen van het wegtransport. Met de aanschaf van 4 nieuwe LNG trucks, die een CO2 besparing van 20 procent t.o.v. diesel leveren, hebben we de volgende stap gezet met als uiteindelijk doel CO2 neutraal in de toekomst”, aldus Thijs Limpens van Limpens Elsloo.

Limpens wordt geholpen door het groeiende aantal LNG-tankstations. “Shell breidt de stations waar LNG getankt kan worden steeds verder uit. Met de komst van de stations in Maasmechelen en Herentals zijn we er ook van verzekerd dat we in de buurt van de thuislocatie kunnen tanken. Hiermee was voor ons de laatste drempel weggenomen om tot de aanschaf van de trucks over te gaan.  Wegens goede ervaringen met de dieseltrucks uit ons wagenpark hebben we gekozen voor de Volvo FH460. Deze zijn geleverd door Nebim uit Elsloo. Door de goede kwaliteit en service die wij van hen gewend zijn was de eerste LNG truck al weer de 50ste truck die we van hen geleverd hebben gekregen”, licht Limpens toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer