Ga naar hoofdinhoud

Mercedes snuffelt aan LNG

Op de IAA 2018 presenteerde Mercedes-Benz haar nieuwe Actros ook met een gasmotor, de M 936 G. Van LNG-toepassing was geen sprake, zo verzekerde men ons toen, enkel van CNG. Maar nu lijkt het er toch op dat Mercedes-Benz aan trucks op LNG denkt.

In de markt ging het geluid al langer rond dat Mercedes zou kijken naar toepassing van LNG. “Dat klopt”, zegt dr. Manfred Schuckert, hoofd Veiligheid & Emissie bij Daimler Trucks. “Dat beperkt zich echter tot toepassingen voor zware distributie. We hebben de Actros met de NGT-motor, van 300 pk. We onderzoeken of we die ook kunnen aanpassen voor LNG-gebruik. Dat is een hele klus, en we zijn er dan zeker nog niet klaar mee. Het is enkel om er zeker van te zijn dat we het zouden kunnen leveren als er marktvraag is.”

De eventuele mogelijkheid van een Mercedes op LNG beperkt zich dus echt tot distributiewerk. “We zien bij concurrenten ook LNG op de lange afstand, maar dat is met deze NGT-motor en 300 pk natuurlijk geen optie. We houden toepassingen met LNG echt wel in de gaten, maar voor ons voorlopig geen LNG-truck voor de lange afstand”, aldus Schuckert.

De Actros NGT is te verkrijgen als een bakwagen met twee of drie assen, echt bedoeld voor zware distributie dus. Een eventuele LNG-versie zal dan ook deze specificatie hebben. Mercedes-Benz heeft naast de Actros met gasmotor ook de Econic met CNG-mogelijkheid in de aanbieding, bedoeld voor huisvuil- dan wel distributiedoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer