Nieuwe stimuleringsregeling (bio)-LNG komt eraan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe stimuleringsregeling (bio)-LNG komt eraan

Tijdens een LNG-symposium op Transport Compleet heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de uitgangspunten voor een nieuwe stimuleringsregeling (bio)-LNG bekend gemaakt. Als alles voorspoedig verloopt kan deze komende zomer in werking treden.

De stimuleringsregeling komt in de plaats van de afgeschafte LNG-accijnsteruggave. De teruggaaf blijft echter hetzelfde: 125 euro per 1.000 kg LNG, dus 12,5 cent per kilo. In plaats van twee jaar duurt deze regeling drie jaar, van 2019 tot en met 2021. De ingangsdatum is 1 januari 2019 en de regeling gaat dan in met terugwerkende kracht. Ook worden de mogelijkheden tot productie van bio-LNG onderzocht en het zou kunnen, maar dat is nog niet zeker, dat de subsidieregeling voor bio-LNG gunstiger wordt dan die voor ‘gewone’ LNG.

Robert Goevaers, Nationaal LNG Platform

Robert Goevaers, voorzitter van het Nationaal LNG Platform, een van de organisatoren van het symposium, is vanzelfsprekend blij met de aankondiging van de regeling. “Maar er moet nog wel wat werk gebeuren voordat de regeling in werking treedt. De vorige regeling was een fiscale teruggaveregeling, dit is een subsidieregeling. Deze subsidieregeling moet nog wel worden juridisch worden getoetst. Dat moet ook op Europees niveau gebeuren. Ik verwacht dat de nieuwe regeling komende zomer in werking kan treden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer