Nieuwe Volvo’s op LNG voor VSDV en Hurkmans • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Volvo’s op LNG voor VSDV en Hurkmans

Volvo’s op LNG zijn in trek. Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers en twee FH’s op LNG getekend. Hurkmans Transport uit Someren zet een Volvo FH 460 LNG 4×2 truck in.

VSDV gaat de FM’s inzetten voor winkeldistributie voor Plus. Daarnaast bestelde het bedrijf nog eens twee nieuwe Volvo’s FH op LNG die voornamelijk worden ingezet voor ritten naar Duitsland. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van VSDV. Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG te investeren.

Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV (Van Straalen de Vries) over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens. De zes nieuwe Volvo FM LNG-trucks worden voornamelijk ingezet voor bevoorrading van PLUS Retail. De supermarkt met winkels verspreid over Nederland kiest bewust voor de inzet van schoner transport.

“De Volvo FM LNG past uitstekend binnen ons wagenpark. De trucks zijn uiteraard schoon, maar hebben tegelijkertijd ook een lage instap en een uitstekend zichtveld. Een ideale truck voor winkeldistributie waar veelvuldig in drukke straten gemanoeuvreerd moet worden, waardoor er meer schades kunnen ontstaan en chauffeurs meerdere keren per dag in- en uitstappen. Door deze stap willen wij de schades verminderen”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20 procent CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Bovendien eisen steeds meer opdrachtgevers dat wij als vervoerder schone transportoplossingen aanschaffen. Elektrische trucks zijn voor onze zware inzet nog niet uitgebreid inzetbaar, maar LNG is een uitstekende oplossing waar wij de komende jaren alle vertrouwen in hebben. LNG is voor ons en voor onze opdrachtgevers een investering gericht op duurzaamheid”, besluit Rober van Straalen.

De nieuwe LNG-trucks voor VSDV worden in april 2021 op de Nederlandse wegen verwacht. Naast de nieuwe modellen op LNG levert Volvo Trucks ook nog de huidige FH en FM in LNG. Deze trucks zijn op voorraad en daarmee snel beschikbaar.

Mens en milieu zijn leidend bij Hurkmans Transport. Reductie van de CO2-uitstoot is daarom een belangrijk doel. Het bedrijf uit Someren zet die ambitie kracht bij met de inzet van een Volvo FH 460 LNG 4×2-trekker.

‘Veilig onderweg naar een gezonde toekomst’, is de visie van Hurkmans Transport. “Met al onze activiteiten willen we een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu”, zegt directeur Jan Hurkmans. “Dat zien wij als de twee waardevolste bronnen voor een gezonde toekomst.”

Hurkmans Transport levert een compleet pakket diensten aan de betonindustrie. “Onze klanten zijn betonverwerkende bedrijven in voornamelijk de bouwsector. We zijn zowel leverancier, transporteur als adviseur, al naar gelang de behoefte van de klant. We leveren alle benodigde grondstoffen voor beton, produceren op maat gemaakte cementmengsels en verzorgen de op- en overslag van bouwgrondstoffen. Ook geven we advies over te gebruiken grondstoffen. Je ziet dat de markt steeds meer vraagt om duurzame mengsels. Ook daarin kunnen we adviseren over grondstoffen met een kleinere CO2-footprint.”

In de visie van Hurkmans zijn mens en milieu en ondernemen nauw met elkaar verweven. “Natuurlijk moet het bedrijf rendabel zijn en moet er onderaan de streep een plus staan. Maar we zijn ervan overtuigd dat een bedrijf dat zuinig is op mens en milieu, zijn bestaansrecht voor de toekomst verzekert. Een bedrijf met tevreden en gezonde medewerkers die hun werk met plezier doen, levert betere service en kwaliteit.”

De ambities van Hurkmans Transport krijgen op allerlei manieren gestalte. Zo is er veel aandacht voor het welzijn van medewerkers en een gezonde leefstijl. Goed voorbeeld: de aflevering van de Volvo FH LNG ging op uitdrukkelijk verzoek van Hurkmans niet gepaard met taart, maar met een mand fruit. Ook schadepreventie, veilig werken, zuinig rijden en milieuvriendelijke oplossingen krijgen veel aandacht. “Onze chauffeurs doen hun best om zo zuinig mogelijk te rijden. Niet harder rijden dan 83 kilometer per uur, afstand houden, uitrollen, et cetera. Dit verkleint de CO2-uitstoot en vergroot de veiligheid.” Hurkmans hoopt anderen te inspireren om hetzelfde te doen om zo gezamenlijk met andere weggebruikers de CO2-footprint verder te verkleinen. Om dit te bereiken zijn alle opleggers uitgerust met teksten als: ‘Ik traag? Voor het milieu doe ik dat graag’. En: ‘Rol met me mee voor minder CO2’.

De aanschaf van een Volvo FH 460 LNG 4×2-trekker past naadloos in de filosofie van Hurkmans. De Volvo LNG-truck biedt dezelfde rijprestaties als een dieseltruck, maar produceert 20 procent minder CO2. Hurkmans: “LNG heeft al langer onze aandacht als mogelijkheid om de CO2-footprint te verkleinen. Aanvankelijk was op onze routes het gebrek aan LNG-tankstations echter een probleem. Nu komen er steeds meer LNG-vulpunten bij, waardoor een LNG-truck ook voor ons een haalbare optie is. We beginnen met één truck in het silotransport in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken met onze andere trucks, zetten we de LNG-truck in op dezelfde routes en voor dezelfde werkzaamheden als onze dieseltrucks. De eerste indruk over de rijprestaties en het rijcomfort is zeer positief. Met deze truck willen we de komende tijd nadrukkelijk ervaring opdoen om op basis daarvan te bepalen welke vervolgstappen we zetten met de rest van ons wagenpark.”

“Volvo onderscheidt zich door de kwaliteit van de trucks, de focus op veiligheid en de service van de dealer. Het Global Truck Concept van BAS Truck Center spreekt mij zeer aan. We hebben één aanspreekpunt voor de aanschaf van trucks en service en onderhoud, maar ook voor banden, onderdelen en financiering. Het totaalpakket van BAS Truck Center maakt het mogelijk om in één keer alles te kunnen regelen. De eenvoud van het traject van bestelling tot inzetbaarheid maakt het, in combinatie met het vertrouwen in de goede service, heel gemakkelijk en aantrekkelijk om bij BAS Truck Center een voertuig te kopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer