Rolande opent LNG-tankstation in Duisburg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rolande opent LNG-tankstation in Duisburg

Rolande opent maandag 7 december samen met Duisport, een LNG-tankstation in Duisburg. Het is de tweede locatie in Duitsland van Rolande. In juli werd de locatie Ulm geopend; de komende zes maanden volgen nog eens vijf stations in de Bondsrepubliek.

“Ons eerste eigen Duitse station in Ulm bewijst hoe snel en succesvol LNG in Duitsland wordt geaccepteerd”, aldus Jolon van der Schuit, Rolande’s CEO. “Slechts een paar weken na de opening, is het station een van onze best verkopende LNG-tankstations in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat we in de haven van Duisburg een vergelijkbaar succesverhaal gaan zien. Duisport en Rolande worden gedreven door het geloof in een toekomst zonder fossiele brandstoffen. We zien LNG als de springplank naar bio-LNG. Samen willen we bijdragen aan een schonere wereld van morgen.”

Het tankstation in de haven van Duisburg bevindt zich op een Tankpool 24-locatie en is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen. De capaciteit bedraagt 150 voertuigen per dag, waarbij een snelle tankbeurt zonder lange wachttijden garandeert wordt. Het station is reeds geschikt gemaakt voor het gebruik van bio-LNG; een volledig biologische brandstof die gemaakt wordt uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval. Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport tot 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel.

“Met de uitbreiding van het openbare LNG-netwerk in de haven van Duisburg dragen wij bij aan een significante reductie van (CO2) uitstoot”, voegt Erich Staake, voorzitter van de Raad van Bestuur van Duisburger Hafen AG, toe. “Het is een belangrijke stap in de richting van klimaatvriendelijke logistiek.”

Het tankstation in Duisburg maakt deel uit van het Connect2LNG-project, dat wordt gefinancierd door het CEF-programma van de Europese Commissie. Het doel van dit project is om een Europees LNG-tanknetwerk te ontwikkelen. Binnen dit kader zijn onlangs door Rolande twee stations geopend in België (Antwerpen en Habay) en worden de komende maanden ook nog eens locaties in Dortmund, Grasdorf, Lübeck, Ziesar en Hamburg opgestart. Van der Schuit: “Hiermee maken we LNG toegankelijk voor een nog veel grotere groep transportondernemers.” In Nederland exploiteert Rolande reeds 13 LNG-tankstations.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer