Suiker Unie rijdt trucks op eigen biogas • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Suiker Unie rijdt trucks op eigen biogas

Suiker Unie rijdt sinds afgelopen week met drie Scania’s en één Iveco met een gasmotor. Bijzonder is dat ze rijden op biogas dat Suiker Unie zelf produceert.

Suiker Unie rijdt met drie Scania’s met de OC13 zescilinder gasmotor, goed voor 410 pk, en de Iveco heeft de Cursor 13 gasmotor, 460 pk sterk. De trekkers bieden  Suiker Unie de kans om haar bulktransporten verder te verduurzamen en tot met 50 ton te blijven rijden.

Vier trucks zijn afgelopen week voor het eerst de weg opgaan om klanten met suiker te bevoorraden. De vrachtwagens kunnen met biogas worden bijgetankt bij de eigen suikerfabrieken in Dinteloord en Vierverlaten. Suiker Unie is met 30 miljoen m3 per jaar de grootste groen-gasproducent van Nederland. Ze produceert dit gas in eigen biomassavergisters uit reststromen vanuit de suikerbiet.

Suiker Unie gaat de vier biogastrucks uitgebreid testen. Het komende jaar worden de testresultaten geëvalueerd en bekijkt Suiker Unie de mogelijkheden om dit duurzame transport verder uit te breiden.

2 reacties op “Suiker Unie rijdt trucks op eigen biogas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer