Ga naar hoofdinhoud

Total en PitPoint openen LNG-tankstation in Rekkem

Total heeft via haar filiaal PitPoint haar tweede LNG-station voor vrachtwagens in België geopend. Het station bevindt zich in Rekkem, vlakbij de Franse grens. Met de eerder geopende PitPoint LNG-stations op logistieke knooppunten in Nederland is deze locatie daarmee een concrete stap op weg naar de realisatie van een internationaal dekkend LNG-netwerk in Noordwest-Europa.

Het LNG-tankstation is geplaatst bij het reeds bestaande Total tankstation aan het transportcentrum LAR op de Rijksweg 746 te Rekkem (Menen), vlak aan de snelweg  E17/A14 tussen Kortrijk en Lille. Het station heeft daarmee een gunstige ligging voor transportvervoer met als doorgaande route de Benelux. En dat is goed nieuws voor transporteurs die reeds de stap naar rijden op LNG (Liquefied Natural Gas) hebben gezet.

“Wij willen graag ons steentje bijdragen aan milieuvriendelijker transport. Daarom hebben wij gekozen om te gaan rijden op de alternatieve brandstof LNG. Onze LNG-trucks rijden inmiddels 24/7. Dat is met het nu nog kleine aanbod van LNG-stations soms wel even puzzelen. We zijn dan ook erg blij met het nieuwe LNG-station van PitPoint, die precies op onze route ligt. Hopelijk doet een groter LNG-netwerk in combinatie met de 0-accijnsregeling vanuit de overheid andere transporteurs volgen. Zo kunnen wij met zijn allen bijdragen aan het vergroenen van de transportsector!”, aldus Dieter Vanoverberghe, zaakvoerder bij DVM Trans.

Het nieuwe station wordt 24/7 toegankelijk en is voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op LNG. In dit nieuwe LNG-station heeft Total via haar filiaal PitPoint haar nieuwste innovaties meegenomen: éxtra koud LNG speciaal voor Volvo-trucks en een digitale dispenserdisplay met tankinstructies in 11 verschillende talen, speciaal voor de internationale transporteurs die dit station passeren. Alles wordt geplaatst onder een luifel, zodat chauffeurs droog kunnen tanken. Daarnaast beschikt het station van Total, waar het PitPoint LNG-station bij geplaatst wordt, reeds over een restaurant en parkeergelegenheid. Dit maakt het station nu ook voor chauffeurs die op LNG rijden een full service tussenstop.

Steeds meer transporteurs vervangen hun diesel trucks voor LNG-trucks. LNG is namelijk een nu al beschikbare alternatieve brandstof voor diesel met een beperkte impact op het milieu: het voldoet aan de strengste normen en emissiedoelstellingen voor de stad. LNG zorgt voor een reductie van de uitstoot van broeikasgassen van 6 tot 15 procent, met een potentieel voor een nog verdere reductie bij de integratie van bioLNG. Het gebruik van LNG als brandstof voor voertuigen vermindert ook het geluid met 50 procent en biedt rijden op LNG een financieel voordeel ten opzichte van diesel door de steeds lager wordende brandstofkosten in combinatie met overheidsstimuleringen, zoals de 0-accijnsregeling die in België van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer