Visbeen onderweg met Scania LZV op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Visbeen onderweg met Scania LZV op LNG

Logistiek dienstverlener Visbeen heeft zijn eerste LZV op LNG in de vloot. “Dat we het nu op LNG gaan proberen, is omdat wij vinden dat we anders moeten gaan denken. Met dergelijk grote aantallen kilometers kunnen we onze CO2-uitstoot zo behoorlijk terugdringen”, aldus Adrie Visbeen, die de Scania LZV op LNG inzet voor de De internationale aardappelverwerker LambWeston / Meijer.

LambWeston / Meijer blijft zich naar eigen zeggen inzetten voor het zo duurzaam mogelijk vervoeren van haar producten naar de klanten, om de CO2 emissie in de totale keten te verlagen. In de afgelopen twee jaar is, in nauwe samenwerking met Visbeen, het gemiddeld aantal wegkilometers per ton vervoerd eindproduct verlaagd met bijna 6 procent (van 459 km naar 432 km per ton) via verdere optimalisatie van routes. Daarnaast is het vervoer via water en over het spoor uitgebreid.

“Het is belangrijk dat we ketenpartners hebben die met ons meedenken richting een klimaatneutrale toekomst. Dit omvat zowel het duurzaam telen van aardappelen, het productieproces, maar zeker ook het transport van onze producten naar klanten” zegt Jolanda Soons, verantwoordelijk voor het duurzaamheidsprogramma bij LambWeston. “Ook hier kunnen we impact maken en deze nieuwe LNG-truck is het rijdende bewijs”.

Deze Scania R410 is voorzien van een elektrische koeling van zowel de bakwagen als de trailer, waarvan de stroom wordt opgewekt via de versnellingsbak van de truck. Dat vergroot de CO2-besparing nog verder.

De LZV gaat rijden via een uitgekiende planning waarbij er steeds drie chauffeurs voor twee voertuigen beschikbaar zijn. “Het is echt een heerlijke wagen. Echt iets om trots mee rond te rijden. En rijden op LNG is ontzettend stil”, aldus chauffeur Leon de Blok van Visbeen.

Visbeen en LambWeston zijn altijd al innoverend geweest met vervoer. Jaren geleden presenteerden de partner al eens een ‘aardappel-LZV’.

Bron + foto’s: Visbeen, LW/M

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer