Wagenpark C. van Heezik voor 80 procent op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wagenpark C. van Heezik voor 80 procent op LNG

C. van Heezik vervangt bijna haar complete wagenpark en investeert in 45 nieuwe Iveco’s op LNG, 35 nieuwe S-Way’s en 10 Stralissen NP.  Hierdoor bestaat het wagenpark van het transportbedrijf straks voor 80 procent uit LNG-trucks. Daarmee gaat C. van Heezik overigens lekker extreme LZV-combinaties maken!

Directeur Berend van Heezik licht de keuze voor Iveco graag toe: “C. van Heezik heeft met diverse LNG-demo’s gereden van verschillende vrachtwagenfabrikanten met als doel om de trucks met elkaar te vergelijken. De Iveco S-Way kwam met glans als beste uit de tests. Zo blonk hij onder andere uit in brandstofverbruik en had hij de hoogst haalbare actieradius.” Mede door de aflopende contracten van alle Iveco trekkers en de reeds sterke relatie met Iveco Schouten heeft C. van Heezik besloten om een grote bestelling te plaatsen. Voorheen reed het met de LNG-trucks voornamelijk ritten in de Benelux, maar nu gaat Van Heezik ook internationaal rijden op vloeibaar aardgas. De keuze voor tien Stralis LNG-trekkers was voor C. van Heezik logisch, omdat het al in 2019 de nieuwe LNG-trucks wilde gaan inzetten.

De Iveco S-Way en Stralis zijn voorzien van een Cursor 13 motor met 460 pk en zijn allemaal Piek gecertificeerd. De trucks zijn uitgerust met twee maal een 540 liter LNG tank, waardoor er een actieradius van ongeveer 1.600 kilometer gehaald kan worden. Daarnaast beschikken de chauffeurs over premium rijcomfort door de Hi-Tronix 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak, de aanwezige hydraulische retarder, de luchtgeveerde en verwarmde Hi-comfort chauffeursstoel en een lederen stuurwiel. 

Alle nieuwe Iveco’s S-Way zijn uitgerust met een onder de cabine geïntegreerde standkachel en standairco, een koelkast met een inhoud van 50 liter en een magnetron, waardoor de chauffeurs aan boord kunnen genieten van optimaal comfort. Bovendien staat de chauffeur door het Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en de ingebouwde Connectivity box in rechtstreekse verbinding met zijn fleetmanager. Door de data uit dit systeem hebben de fleetmanagers bij C. van Heezik Transport in realtime zicht op de actuele locatie rij- en rusttijden, de rijstijl van de chauffeur, het brandstofverbruik en de ‘gezondheid’ van de truck.

C. van Heezik uit Utrecht is gespecialiseerd in 3 divisies:  twinlogistiek, vrieslogistiek en papierlogistiek, zowel nationaal als internationaal. De focus bij de Iveco Stralis ligt op het distribueren van diepvriesproducten in de Benelux, terwijl de Iveco’s S-Way juist internationaal (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland) worden ingezet. Naast de forse vernieuwing van de vloot aan trucks heeft C. van Heezik er voor gekozen om twintig nieuwe twintrailers aan te schaffen. Hiermee kunnen 54 europallets of 40 blokpallets worden vervoerd. Wanneer de twintrailer wordt ingezet als LZV-voertuig, is het totale laadvermogen zelfs 73 europallets. Het doel hierachter is om de uitstoot van CO2 in totaliteit (samen met de nieuwe Iveco trucks) met 50 procent te reduceren. Dit is berekend per vervoerde pallet die het vervoert. Daarnaast heeft C. van Heezik het programma ‘Bye Bye Diesel’ ingezet om in 2023 volledig diesel-vrij te zijn.

Berend van Heezik vertelt verder over de Iveco S-Way: “De Iveco S-Way heeft een prachtige en volwassen uitstraling! Ik hoor van veel chauffeurs, zelfs ook diegene die merkentrouw zijn aan een andere vrachtwagenfabrikant, dat ze onder de indruk van de nieuwe truck van Iveco zijn. Daarnaast wil ik graag benoemen dat wij het toejuichen dat Iveco samenwerkt met Nikola om een waterstoftruck in de markt te zetten. We houden alle ontwikkelingen op het gebied van Waterstof nauwlettend in de gaten.”

C. van Heezik werkt al zo’n 15 jaar succesvol samen met Iveco Schouten. Berend van Heezik licht toe: “Zo’n zeven jaar geleden hebben wij de eerste omslag gemaakt van diesel naar LNG. Door de intrede van 45 nieuwe Iveco LNG-trucks zetten we nu de volgende stap in de transformatie naar een vloot zonder diesel aangedreven voertuigen. Hierdoor zijn we klaar voor de stap naar bio-LNG aangedreven trucks.” Met dit type aandrijving kan C. van Heezik de uitstoot van CO2 met ongeveer 95 procent reduceren.

Steef van Vulpen vertelt als Bedrijfswagenverkoper bij Iveco Schouten graag over de succesvolle samenwerking met de trouwe klant: “De samenwerking met Jasper en Berend van Heezik als directie en de wagenparkbeheerders is erg plezierig en fijn. Daarnaast is het voor ons als Iveco-dealer geweldig dat we een groot aantal Iveco trekkers kunnen behouden op de weg. Dit geeft een erg trots gevoel!”

Eén reactie op “Wagenpark C. van Heezik voor 80 procent op LNG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer