Ga naar hoofdinhoud

Bakker Logistiek zet LZV in voor levensmiddelendistributie

Bakker Logistiek rijdt al langer met LZV’s, maar die werden tot op heden op vaste basis ingehuurd bij collega vervoerders. Met de ingebruikname van de eerste eigen LZV is het eigen wagenpark van Bakker aangekomen in een nieuw tijdperk.

LZV Bakker Logistiek LZVEr is gekozen voor een nieuwe en flexibeler in te zetten configuratie waarmee Bakker Logistiek verder werkt aan haar duurzaamheidsdoelstellingen, onder meer het verminderen van CO2 uitstoot.

Voor de nieuwe LZV is gekozen voor de configuratie citytrailer – 13,60mtr oplegger. Deze configuratie heeft volgens Bakker Logistiek twee voordelen ten opzichte van de configuratie motorwagen-dolly-13,60m oplegger. Ten eerste kunnen er per LZV-vracht 2 pallets meer vervoerd worden. Daarnaast kan de 13,60mtr oplegger gebruikt worden voor DC / retail leveringen, waarna de oplegger onderweg wordt gestald en de citytrailer verder gebruikt wordt voor fijnmazige distributie. Hierdoor zijn de combinaties flexibeler in te zetten.

Met de inzet van een LZV wordt ten opzichte van conventioneel vrachtwagenvervoer meer lading vervoerd met minder kilometers. De LZV’s zijn hierdoor een belangrijk onderdeel om de doelstelling ten aanzien van het reduceren van de CO2 te bereiken.

Bakker Logistiek is gespecialiseerd in transport en warehousing van food en aanverwante producten. In Nederland is Bakker Logistiek één van de grootste logistieke dienstverleners op het gebied van geconditioneerde en gekoelde producten. Dagelijks zijn ruim 400 Bakker vrachtwagens voor meer dan 100 opdrachtgevers op weg naar bestemmingen in de Benelux en in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer