Ga naar hoofdinhoud

België dichter bij LZV

De inzet van LZV’s in België lijkt een stap dichterbij. Er is een koninklijk besluit verschenen dat het gebruik van LZV’s toelaat. Minister Crevits werkt nu aan de opzet van een proefproject. Met een beetje geluk kunnen de ecocombi’s dan dit jaar nog de weg op. Dat schrijft de Belgische krant Standaard.

LZV nieuwe ActrosUit de Belgische transportwereld kwamen al 148 voorstellen voor proeftracés binnen. Daarvan werden er zes al haalbaar geacht. Peter Snel van het gelijknamige transportbedrijf uit Deinze heeft wel oren naar gebruik van LZV’s. Hij zegt dat Snel vanuit Spa met gebotteld water richting Nederland wil rijden. “Supertrucks zijn ideaal voor pendeldiensten van fabriek naar logistieke centra”, zegt Snel.

Hoewel er net als in alle landen waar de LZV wordt geintroduceerd, angstige geluiden klinken, is er goede hoop op een spoedig proefproject. Geslaagde proefprojecten zouden de eerste stap kunnen zijn naar een praktijk met LZV’s. “Wij zijn geen vragende partij om er overal mee te rijden”, reageert Frederic Keymeulen van Transport en Logistiek Vlaanderen op de kritiek, “wel vooral tussen de grote logistieke knooppunten.”

Bron: Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer