Dachser onderweg met Super Ecocombi met 134 pallets • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dachser onderweg met Super Ecocombi met 134 pallets

Dachser Iberia zet sinds afgelopen maand dagelijks een Super EcoCombi in op een route tussen Madrid en Barcelona. Door slim gebruik te maken van de twee opleggers in de combinatie realiseert Dachser het vervoer van 134 pallets in één rit.

De SEC, in Spanje spreekt met van ‘duotrailer’, bestaat uit twee normale opleggers van 13,60 meter. Met de trekker erbij komt de totale lengte volgens Dachser op iets meer dan 30 meter en een totaal gewicht van 44 ton. Of dat allemaal klopt is niet duidelijk, want in Spanje is als maximale lengte 32 meter en als totaalgewicht 70 ton toegestaan.

Dachser rijdt al met zeven trucks dagelijks tussen Madrid en Barcelona en gaat de SEC daar ook inzetten. De opleggers worden geladen met een dubbeldekssysteem wat ervoor zorgt dat Dachser in één SEC maar liefst 134 pallets mee mag nemen.

De Super Eco Combi is bij uitstek een toepassing die veel CO2 bespaart en het is daarom ook jammer dat de SEC in Nederland nog altijd niet toegestaan is. Dachser heeft nog wel wat te leren als het om duurzaamheid gaat, want als trekker van de SEC wordt een vrij historische Iveco Eurostar gebruikt. Daarvan is zeker dat die geen Euro 6 dieselmotor heeft

Eén reactie op “Dachser onderweg met Super Ecocombi met 134 pallets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer