Dachser rijdt LZV voor Philips • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dachser rijdt LZV voor Philips

Logistiek dienstverlener Dachser neemt een LZV in gebruik voor Philips Lighting. Het is voor het eerst dat de superlange truck wordt ingezet voor vrachtvervoer voor het elektronicaconcern.

Dachser LZV De inzet van de LZV levert Dachser en Philips samen een ‘groene’ meerwaarde op. Door de vermindering van het aantal ritten wordt de totale CO2-uitstoot van het wegvervoer teruggedrongen. “Het gebruik van de ecocombi past binnen ons streven naar milieuvriendelijkere bedrijfsvoering,” zegt Pascal Gielen, Transportmanager van Philips Lighting. “Het verbetert de doorstroom op de weg. Bovendien is het nu mogelijk om snel grote hoeveelheden over de weg te vervoeren.”

Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Netherlands, is blij met de stap van Philips. Hij hoopt wel dat de LZV straks in steeds meer landen is te zien. “We kunnen al veel gebieden in Nederland aandoen met de ecocombi. In omringende landen wordt het echter vooralsnog tegengehouden. Het is ons streven om deze vrachtwagens in heel Europa te kunnen inzetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer