Ga naar hoofdinhoud

Denemarken wil grenzen open voor LZV

Wanneer Denemarken de eerste zes maanden van 2012 voorzitter is van de EU, wil het land de grensoverschrijdende inzet van LZV’s in Europa gaan bepleiten. Dat heeft Frank Thrusholm van het Deense verkeersministerie donderdag in Brussel gezegd.

LZV in DenemarkenThrusholm liet de eerste resultaten zien van testen met LZV’s, die al sinds 2008 in Denemarken worden gehouden. In Denemarken rijden vier verschillende configuraties op een traject van 1700 kilometers op total 72 bestemmingen, met louter positieve ervaringen. “Er zijn tot eind 2010 in het geheel geen ongevallen gebeurd met LZV’s, en de meeste andere verkeersdeelnemers hebben niet eens door dat er langere vrachtwagens op de weg zijn”, aldus Thrusholm. Ook wijzen de Denen op de milieuvoordelen van de ecocombi.

Met de in januari eindelijk van start gaande LZV-proef in Duitsland en de belofte om te gaan lobbyen van de Denen, lijkt er voor Nederland eindelijk wat meer hoop op grensoverschrijdende inzet van LZV’s. Nederlandse LZV-gebruikers hopen al lang op de dag dat ze met hun ecocombi door Duitsland naar Scandinavië kunnen rijden.

Bron: Verkehrsrundschau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer