Ga naar hoofdinhoud

Digitale wegenkaart voor LZV’s

De RDW is bezig een digitale wegenkaart voor LZV’s te ontwikkelen. Dat meldt TLN. De digitale wegenkaart zou in begin maart in gebruik moeten worden genomen.

LZV paprikaNLLZV’s mogen momenteel in zo’n 600 kerngebieden komen. Die gebieden zijn nu alleen per provincie of plaats in te zien via de website van de RDW https://www.rdw-tet-lzv.nl/. De wegenbijlage van het gebied moet worden gedownload om te kunnen zien welke wegen onder het gebied vallen en hoe je er vanaf de snelweg kan komen. Dat werkt niet makkelijk. TLN heeft er bij IenM en de RDW op aangedrongen om en digitale wegenkaart te realiseren.

De nieuwe grafische kaart moet het voor vervoerders makkelijker en inzichtelijker maken om eenvoudig en snel te kunnen zien op welke wegen en gebieden met ecocombi’s kan worden gereden. Het is de bedoeling dat in de nieuwe kaart alle kerngebieden, dus zowel degene die zijn goedgekeurd, afgekeurd of waarvan de aanvraag nog in behandeling is, worden opgenomen. De gebruiker kan door in- of uit te zoomen een bepaald gebied vergroten of verkleinen. De kaarten kunnen direct uitgeprint worden. De digitale wegenkaart komt op de website van de RDW te staan. De huidige papieren bijlage verdwijnt.

Eén reactie op “Digitale wegenkaart voor LZV’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer