Ga naar hoofdinhoud

Drie LZV dolly’s van Kögel

Trailerfabrikant Kögel kan naar eigen zeggen drie dollyvarianten leveren voor gebruik in een LZV. Daarmee komt het tegemoet aan de kansen voor LZV’s in Duitsland, maar mogelijk ook in België.

Kögel LZV's De eerste variant is een normale twee-assige dolly, waarvan de eerste as gestuurd is. Er worden negentons SAF assen gemonteerd. Met deze variant voldoet Kögel aan de BO-Kraftkreis regel, die de draaicirkel voor de Duitse proef voorschrijft.

De tweede variant is een dolly met starre assen die kan worden toegepast met een oplegger met sturende assen. De dolly is voorzien van twee Daimler assen van negen tons. Om aan de BO-Kraftkreis regel te voldoen moet de laatste as van de bakwagen en trailer kunnen worden gelift in bochten. Volgens Kögel wordt er namelijk toch nooit meer dan 18 ton geladen in de oplegger, maar dat geldt dan wel alleen voor de Duitse praktijk.

De derde variant (onderstaand) lijkt heel veel op de tweede, maar dan heeft de motorwagen een actief gestuurde naloopas. Kögel kan overigens ook de 14,9 meter lange Euro Trailer leveren, die kan worden gebruikt in een LZV-configuratie.

Kögel LZV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer